Capcom cílí na první příčku v herním vývoji
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Capcom cílí na první příčku v herním vývoji

Capcom cílí na první příčku v herním vývoji

Pavel Makal

Pavel Makal

25. 9. 2016 15:48 2
Reklama

Jméno společnosti Capcom je v současné době nejčastěji skloňováno ve spojitosti se sérií Resident Evil. Nemáme na mysli jen regulérní sedmý díl, který by měl na naše obrazovky dorazit na počátku příštího roku, ale i záplavu remasterů, či spíše portů, které firma bez větší péče chrlí na současné platformy. Výroční zpráva Capcomu ale naznačuje, že má společnost vyšší cíle.

Není jimi nic menšího, než pozice světového herního vývojáře číslo jedna. Ačkoli vám podobné neskromné prohlášení může připadat přinejmenším úsměvné, japonský gigant s letitou praxí myslí své plány smrtelně vážně. Šéf vývojářských studií Jóiči Egawa komentuje výrok ve zprávě tak, že společnost momentálně vynakládá značné úsilí i prostředky na to, aby si udržela talentované zaměstnance a nadále se jí dařilo přinášet na trh kvalitní tituly. Capcom si navíc prý dobře uvědomuje, že už nadále nemůže přehlížet žánry, jako jsou střílečky nebo strategie. Zlý jazyk by mohl kousavě podotknout, že střílečkám bylo lépe, dokud je Capcom nepoctil přírůstkem ve formě příšerných Umbrella Corps.

Egawa je nicméně přesvědčen, že při zkoumání potenciálu online či esportových trhů je nezbytné, aby společnost rozšířila své portfolio nad rámec dosavadních zaběhnutých sérií. Navíc podotýká, že v budoucnu se firma chce ještě více soustředit na to, aby při vývoji her bylo dbáno spíše na kvalitu než na získ. Vedení firmy podle něj vypracovalo manifest, ve kterém akcentuje nutnost kvality bez kompromisů. Vývojáři si podle něj mají sáhnout do svědomí, zda je rovnováha mezi daty vydání a kvalitou zpracování dostatečná. 

Capcom má ve svém portfoliu celou řadu slavných značek. Kromě vlajkové lodi Resident Evil je tu neméně známá série bojovek Street Fighter, akční RPG Monster Hunter nebo populární Devil May Cry. Letos v zimě se také dočkáme již čtvrtého dílu zombie akce Dead Rising. Společnost byla založena už v roce 1983 a za léta své existence vyprodukovala nejen řadu slavných her, ale i vývojářů. Mezi nejslavnější jména patří například duchovní otec Resident Evilu Šindži Mikami, který naposledy zazářil s klasickým survival hororem The Evil Within nebo Keidži Inafune, který se nedávno připomenul se hrou ReCore, zároveň je ale tvůrcem sérií Mega Man či Onimusha. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama