"NX změní pohled na konzole i handheldy"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "NX změní pohled na konzole i handheldy"

"NX změní pohled na konzole i handheldy"

Pavel Makal

Pavel Makal

20. 9. 2016 14:23 13
Reklama

Ve stínu oznámení PlayStation 4 Pro a očekávání detailů o chystaném projektu Scorpio ze stáje Microsoftu se Nintendo NX spíše krčí vzadu a čeká na svůj moment. Očekávané odhalení nového zařízení na výstavě Tokyo Game Show nakonec neproběhlo a my tak stále nevíme, co od připravované konzole čekat. Postarší informace o tom, že NX bude hybridem mezi domácím a přenosným zařízením, nyní znovu ožívají díky rozhovoru ve Wall Street Journal.

 Ten poskytl zodpovědný ředitel Pokémon Company Cukenazu Išihara a podotkl v něm, že NX se pokusí změnit koncept pohledu na domácí i handheldové konzole, čímž nepřímo opět potvrdil to, o čem se již dlouho spekuluje. Zároveň podle něj můžeme očekávat, že se na NX objeví hry právě od Pokémon company, ačkoli odmítl komentovat otázku, zda se populární příšerky objeví v některém z launchových titulů. Starší informace ale uváděly, že do šesti měsíců od uvedení konzole bude k dispozici nový Mario, Zelda a právě i Pokémoni.

O NX nedávno promluvil i spoluzakladatel serveru IGN Peer Schneider, který zmínil, že rozlišení obrazovky 720p je velmi pravděpodobné a odnímatelné ovladače nebudou hlavním ovládacím prvkem her. NX má podle něj být jakýmsi rebootem Nintenda, což doplňuje i očekávaný návrat ke cartridgím. Išihara si v rozhovoru také pochvaloval úspěch Pokémon Go a zmínil, že hra předčila firemní očekávání desetkrát, možná i stokrát. Upozornil na nadcházející updaty, které zřejmě přinesou i režim soubojů, byť si na ně budeme muset ještě nějaký čas počkat.

„Souboje jsou kategorií, která nám jde nejlépe. Je nutné opravdu pečlivě zvážit každý prvek, který by mohl zvýšit obtížnost a představovat tak překážku pro příležitostné hráče,“ dodává Išihara. Těšíte se na NX, nebo podle vás konzoli ujel vlak a vývojáři promeškali okamžik, v němž měli zařízení představit? Bude nakonec NX rovnocenným soupeřem na konzolovém trhu, nebo Nintendu i nadále zůstane pozice toho třetího vzadu? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama