PC verze Gears of War 4 bez podpory HDR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PC verze Gears of War 4 bez podpory HDR

PC verze Gears of War 4 bez podpory HDR

Pavel Makal

Pavel Makal

19. 9. 2016 13:12 3
Reklama

HDR a 4K. Tyto dva termíny momentálně hýbou herním světem napříč platformami, výrobci a vývojáři. Nejvíce se o nich v poslední době hovořilo v souvislosti s oznámením vylepšené PlayStation 4, dnešní zpráva ale tuto konzoli obchází oklikou. Týká se totiž Gears of War 4, tedy hry, která se na tomto zařízení určitě neobjeví.

Objeví se ale na PC, kam značka GoW slaví po letech návrat. A právě pro hráče, kteří si hru pořídí na svůj počítač, má vývojářské studio Coalition nemilou zprávu. Zatímco na Xbox One S vyjde hra s implementovanou podporou HDR, PC verzi nic takového při vydání nečeká. Na diskuzním fóru NeoGAF to uvedl komunitní manažer s přezdívkou Coalition-PezRadar.

Toto rozhodnutí firma zdůvodňuje tím, že funkci HDR začaly grafické karty podporovat teprve nedávno a mnoho herních monitorů na ni zatím není připraveno. Vývojáři si uvědomují, že mnoho hráčů si počítač připojuje k televizi, s podporou HDR ale prozatím počítat nemají. Naopak se mohou těšit na podporu 4K rozlišení, ultra širokoúhlých monitorů a tak dále. Jedním dechem navíc autoři hry podotýkají, že pokud poptávka po funkci HDR na PC vzroste, mohou ji přidat v budoucím update.

Záběry z PC verze Gears of War se objevily na nedávné konferenci PAX West 2016 a informovali jsme vás o nich v této novince. Hra samozřejmě na PC vypadá skvěle a podle informací serveru PC Gamer se i skvěle hraje na klávesnici a myši, ačkoli je primárně navržena pro gamepad. Je zjevné, že PC verze dostala zaslouženou porci péče a optimalizace, rozhodnutí neposkytnout podporu HDR tedy budí otázky. Uspokojuje vás vysvětlení vývojářů? Stojíte vůbec o tuto funkci ve hrách? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama