Stahujte zrušené Warcraft Adventures
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Stahujte zrušené Warcraft Adventures

Stahujte zrušené Warcraft Adventures

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

11. 9. 2016 15:58 15
Reklama

Stalo se něco neuvěřitelného - pokoutně a zejména v Rusku šířená adventura ze světa Warcraftu unikla na internet. Objevila se na fanouškovských fórech a o upload se postaral právě jeden ruský fanoušek. Celých 18 let od zrušení projektu tak dostáváme jedinečnou příležitost sáhnout si na jeden klenot videoherní historie a na něco, co už mnozí měli za dávno ztracené. A má se přitom jednat dokonce o téměř hotový titul, kterému tak kupříkladu nechybí ani dabing či animované předěly.

Dnes již mnohými skoro zapomenutá hra byla zrušena pouhých pár dnů před E3 v roce 1998 – důvodem byla nespokojenost s kvalitami hry a se směrem, kterým se vývoj ubíral. Práce na hře samotné přitom probíhaly právě v Rusku, kde Blizzard svěřil vývoj do rukou týmu Animation Magic. Ten hru pojal spíše komiksově, což byl údajně také jeden z důvodů, proč ke zrušení hry vlastně došlo. Hlavní roli tam sehrálo ovšem to, že se tehdy ještě mohutně oblíbený žánr adventur stále vyvíjel a měnil a hra prý tento postupný vývoj a trendy oné doby nenásledovala.

Být prý hra hotová o takové tři roky dříve, jednalo by se údajně o skvělý titul, ale na to již bylo jednoduše pozdě a než cokoli předělávat, tak se raději projekt skartoval.

Tehdy zrušení hry vysvětloval viceprezident Blizzardu, Bill Roper, tak, že hra sice byla jako celek obstojná, ale ve své podstatě již zastaralá ještě před samotným vydáním. Být prý hotová o takové tři roky dříve, jednalo by se údajně o skvělý titul, ale na to již bylo jednoduše pozdě a než cokoli předělávat, tak se raději projekt skartoval.

Následovalo tedy zrušení hry, vydání jejího příběhu v knižní podobě (Warcraft: Lord of the Clans) a následně v roce 2011 přišlo zjištění, že studio Animation Magic mělo zřejmě potíže s tím uchovat projekt zabezpečený a v šuplíku. A najevo vyšlo pochopitelně také to, že o nějaké skartaci vlastně nemůže být ani v nejmenším řeč.

Ale dost bylo omáčky, teď už si můžete hru na vlastní kůži vyzkoušet a nalákat vás může například jedno z postarších videí pocházející pravděpodobně ze stejné verze hry. Zahrát si tedy konečně a po všech těch letech můžete příběh Thralla, jenž musí uniknout hrdelnímu trestu a sjednotit klany orků. Stahujte, hrajte, komentujte a hlavně neváhejte – je otázkou času, než si tohoto všimne někdo z Blizzardu a kopii hry z daného webu stáhne. A v případě komplikací se spuštěním hry pak určitě zavítejte na dedikované vlákno na Redditu, kde jsou ty nejčastější příčiny problémů detailně popsány a kde sami hráči například napovídají, jak hru pustit třeba i na nejnovějších Windows 10.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama