MS: Scorpio dalece překoná PS4 Pro
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS: Scorpio dalece překoná PS4 Pro

MS: Scorpio dalece překoná PS4 Pro

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

8. 9. 2016 10:26 25
Reklama

Krátce po zveřejnění informací o PlayStation 4 Pro došlo k rozhovoru s Albertem Penellem – ředitelem plánování v Xboxové divizi – který se směrem ke konkurenční konzoli vyjádřil poměrně otevřeně. V době, kdy internet teprve tušil, jaký hardware bude PS4 Pro pohánět, mluvil sebejistě o tom, že jejich Project Scropio výrazně překoná výkon nového PlayStationu.

Budeme-li vycházet z dosud jediných jasnějších informací o Project Scropio, graficky by na tom měl být o 43 procent lépe nežli PlayStation. Vše samozřejmě za předpokladu, že grafický čip nabídne 6 teraflops, o kterých se spekuluje. Sám Penello pak uvedl, že „výkonový rozdíl bude velmi zřejmý“, což by mělo vyřešit i případný problém s tím, že výkonnější PlayStation bude na trhu o rok dříve.

Dokud nebudu mít informace o tom, jak to dělají, nemohu říct, jestli něco podobného můžeme nabídnout také. - Albert Penello k HDR u PS4

Z dalších věcí pak Penello vypíchnul například absentující mechaniku pro 4K filmy na Blu-ray, která by v případě Project Scorpio neměla chybět. Nedůvěřivě se pak vyjádřil k podpoře HDR, kterou chce Sony prostřednictvím patche nabídnout i stávajícím majitelům původní PS4. „Dokud nebudu mít informace o tom, jak to dělají, nemohu říct, jestli něco podobného můžeme nabídnout také,“ řekl konkrétně. Technologicky totiž úvahy a plány Sony trochu pokulhávají.

Původní PS4 a Xbox One vyšly s podporou rozhraní HDMI verze 1.4, která však není standardem pro plnou podporu technologie HDR10. Na tu je nutné disponovat rozhraním HDMI ve verzi 2.0, resp. 2.0a a těmi základní verze konzolí nedisponují. Je proto otázkou, nakolik bude HDR u původní PS4 řešeno.

Poslední věcí, ke které se Penello vyjádřil, byla cena – rozhodně ale neočekávejte, že se vytasil s cenovkou Project Scorpio. „Chápeme, že je důležité přinést zážitek, který navíc zvýrazňuje technologický náskok [oproti PS4 Pro], za cenu, která hráčům dává smysl,“ řekl Penello, ani o písmenko více však neprozradil. Uvidíme tedy za rok, jaká bude situace na trhu, na předpokládaném datu vydání Project Scorpio o Vánocích 2017 se totiž stále nic nemění.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama