Cyberpunk 2077 tvoří větší tým než Zaklínače
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cyberpunk 2077 tvoří větší tým než Zaklínače

Cyberpunk 2077 tvoří větší tým než Zaklínače

Pavel Makal

Pavel Makal

6. 9. 2016 11:07 16
Reklama

Zaklínač 3, jeho dvě velká rozšíření a koneckonců i kompletní GOTY edice už jsou na trhu a polský CD Projekt Red, studio, které se svým přístupem k hráčům stalo miláčkem statisíců, se může v klidu vrhnout do práce na dalším titulu. A tím není nic jiného, než roky očekávaný a přesto tajemstvím pořád obestřený projekt Cyberpunk 2077.

Podle posledních zpráv je navíc zřejmé, že s jídlem roste chuť a obří hra typu Zaklínače 3 jen nabudila touhu studia tvořit podobně ambiciózní projekty. CD Projekt v nedávné době uspořádal setkání s investory, na kterém firma prezentovala finanční výsledky uplynulého kvartálu. Téma Cyberpunku 2077 se konferenci samozřejmě nevyhnulo, protože je pevně spjato s budoucností společnosti. A podle dostupných informací se zdá, že se projektu daří opravdu dobře.

V rámci konference totiž padla velice důležitá otázka – jak velký tým se Cyberpunku 2077 venuje? Už z minulosti víme, že CD Projekt na tento titul uvolnil nemalé personální zdroje, v současnosti je prý tým ještě větší, než tomu bylo v případě nejnáročnějších období vývoje Zaklínače 3. Není se čemu divit, protože v posledních týdnech polská firma přikročila k masivnímu nabírání nových zaměstnanců, koncem srpna nabízela šedesát otevřených pracovních pozic. Z popisu některých pozic vyplývají malé drobečky informací o herních prvcích, můžeme tedy například očekávat různá řiditelná vozidla či boj zblízka i se střelnými zbraněmi.

Cyberpunk 2077 bude futuristické RPG postavené na stolní hře Cyberpunk RPG, jejímž autorem je Mike Pondsmith. Ten se na videoherní adaptaci přímo podílí. Spoluzakladatel studia CD Projekt Red Marcin Iwinski se v minulosti nechal slyšet, že Cyberpunk 2077 bude po všech stránkách ambicióznějším projektem, než veleúspěšný Zaklínač 3.Hra má nabídnout řadu neotřelých prvků, jako například nutnost instalování čipů pro porozumění různým jazykům, bez kterých zkrátka nebudete chápat, co jednotlivé postavy říkají, pokud ve skutečném světě jejich jazyk neovládáte.

Jméno Cyberpunk 2077 se již skloňuje několik let a je pomalu na čase, aby naše představy dostaly reálnější kontury. Nemáme ovšem ještě nějaký čas očekávat žádné bližší informace, vývojáři chtějí hru držet pod pokličkou, dokud nebudou mít skutečně co ukázat. A čekat můžeme ještě docela dlouho, protože udávaný termín vydání má pěkně široké okno. Hru můžeme očekávat v průběhu let 2017 až 2021. A kdo ví, třeba v té době už budeme prožívat opravdový cyberpunk.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama