Vývoj mobilních her od Sony urychlí Pokémoni
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývoj mobilních her od Sony urychlí Pokémoni

Vývoj mobilních her od Sony urychlí Pokémoni

David Plecháček

David Plecháček

5. 9. 2016 09:19 4
Reklama

Sony dosud platilo za společnost, která se se svými aplikacemi zaměřovala jen a pouze na své konzole. A je jedno, zda se jednalo o tradiční velký PlayStation nebo o menší handheldy PSP nebo PS Vita, zkrátka a dobře first-party tituly nikam jinam neexpandovaly. Úspěch Nintenda s Pokémon Go by ale mohl leccos změnit.

Není moc povolanějších lidí, kteří by o tom mohli hovořit, než Kazuo Hirai. V souvislosti se Sony častěji hovoříme o Šúhei Jošidovi (prezident Worldwide Studios v SIE) nebo o Andrew Houseovi (výkonný ředitel SIE), Hirai ale platí za jednoho z nejvlivnějších lidí v zábavním průmyslu, neboť se jedná o výkonného ředitele celé společnosti Sony. Že o expanzi na mobilní zařízení mluví zrovna on tedy není až tak překvapivé.

Hirai v rozhovoru pro Financial Times řekl, že se Sony hodlá agresivněji podílet na mobilním trhu. „Je to značná změna, posunout se od obchodního modelu založeném na konzolích až k tomu mobilnímu,“ řekl. A co že najednou taková změna? Pokémoni, co jiného. „Ta hra změnila význam toho, čím hry jsou. Zaujal mě onen fakt, že hra má potenciál změnit to, jak se lidé chovají,“ dodal.

Pochopitelně se i Kazuo Hirai pochvalně vyjádřil na účet studia Niantic, kterak vytvořili skvělou hru s velice inovativním přístupem, který posune hranice videoher. A co myslíte - o AR se začali zajímat i lidé ze Sony a samozřejmě tento mechanismus chtějí zakomponovat i do svých her. Nejsou jediní. Vypadá to na souboj vícera společností, které chtějí z augmentované - rozšířené - reality vytěžit maximum.

Je pravda, že Sony novou mobilní divizi oznámila už v březnu a otevřela jí následně v dubnu, ale dosud se myslelo, že se bude jednat o menší tituly určené zejména pro asijský trh, červencový titul od Niantic ale mohl změnit i tohle. Hirai o divizi neřekl prakticky nic, jenom prohlásil, že „v budoucnu s nějakými hrami přijdou“. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama