Producent: NHL by se mohlo vrátit na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Producent: NHL by se mohlo vrátit na PC

Producent: NHL by se mohlo vrátit na PC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

31. 8. 2016 07:43 14
Reklama

V polovině července jsme psali, co by se muselo stát, aby se sportovní hry včetně NHL od EA vrátily na PC. A také o důvodech, které vydavatele vedly k tomu, že tyto série s výjimkou evergreenu v podobě titulu FIFA na PC absentují. Nyní se k této problematice vrátil producent NHL 17.

Naposledy se na PC objevilo NHL 09 z roku 2008. A to mluvíme o ročníku, který ještě vycházel na PlayStation 2. Dlouhých osm let tedy hokej na PC od EA Sports chybí. Producent NHL 17 Sean Ramjagsingh ale naznačil GameSpotu, že by se NHL na PC mohlo vrátit, pokud by o něj mělo zájem dost fanoušků. Vývojáři ze studia EA Canada tuto verzi podle něj zvažují každý rok.

Studio si ale klady otázky jako: “Kolik lidí by si hru zahrálo na PC, kolik by stálo vyrobit PC verzi?” Autoři o tom přemýšlí každoročně. Ramjagsingh přesto nevylučuje, že se do budoucna může NHL na PC vrátit. “Je to něco, co stále prověřujeme, protože je naším cílem oslovit co nejvíc hokejových fanoušků,” uvedl producent.

Pokud by se ukázalo, že je PC verze životaschopná, rozhodně po ní podle něj autoři skočí. Stále tedy platí, že existence portu pro Windows je podmíněna poptávkou. Jak už jsme psali v červenci, nahrát comebacku sportovních her od EA na PC by mohl i engine Frostbite, respektive jeho postupné nasazování. Viceprezident studia EA Canada Matt Bilbey tehdy připomněl, že jde o technologii ušitou na míru i PC, a proto by mohla usnadnit případnou expanzi z konzolí na Windows.

Loni v červenci Frostbite 3 poháněl první sportovní hru od EA - golf Rory McIlroy PGA Tour. Letos se přidá FIFA 17. Hodně se ale mluví o tom, že napřesrok po Frostbitu sáhnou i NHL a Madden NFL, které ještě letos využívají sportovní engine Ignite, který se poprvé objevil ve FIFA 14.

Už minule jsme připomínali také důvody, proč FIFA na PC funguje a třeba NHL nikoli. Fotbal je sport univerzálně populární po celém světě, tedy i v zemích s převahou PC hráčů, jako je tomu u nás nebo třeba v sousedních státech. Poptávka po Windows verzi je dostatečná a kompenzuje fakt, že v USA či Kanadě a obecně v západní Evropě se hraje více na konzolích. Hokej se naproti tomu sice těší velké oblibě i v Evropě, ale v relativně malém počtu zemí, které nestačí zaplatit PC verzi, zatímco konzolovou bohatě pokryjí Spojené státy a Kanada.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama