FF bez day-one patche, „internet nemá každý"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FF bez day-one patche, „internet nemá každý"

FF bez day-one patche, „internet nemá každý"

David Plecháček

David Plecháček

31. 8. 2016 08:54 6
Reklama

Je tomu dva týdny, co jsme se dozvěděli, že dlouho očekávaný přírůstek do rodiny Final Fantasy se o dva měsíce opozdí. Final Fantasy XV nevyjde 30. září, jak si původně Hadžime Tabata přál, ale vyjde až 29. listopadu. Proč?

Ačkoliv jsme nějaké důvody už slyšeli - v oficiálním prohlášení se hodně mluvilo o nutnosti dosažení „úrovně realismu a svobody, jakou jste dosud v sérii Final Fantasy nenacházeli“ a o „potřebě dalšího času“ - Tabata v novém rozhovoru mluvil přeci jen konkrétněji. Nikoho asi nepřekvapí, že za vším stojí technické problémy, přičemž některé z nich hráči registrovali už v průběhu hratelných demo ukázek.

„Hlavním důvodem (odkladu) byla optimalizace hry,“ přiznal Tabata. Během testů bylo zaznamenáno několik chyb a bugů, které zapříčiňovaly propady FPS. Některé chyby naopak způsobovaly nestandardní chování postav, které se čas od času objevily jen tak v prostoru nebo zkrátka nefungovaly tak, jak měly.

Největším problémem ale bylo, že se značná jejich část projevila jen několik málo dní před tím, než došlo k odkladu. Před Tabatou pak stálo rozhodnutí, zda FF XV odložit o několik týdnů, nebo se vydat dnes tak populární cestou vydávání day-one patchů. Tomu se chtěl tvůrce série vyhnout, neboť si není jistý, jestli jsou všichni hráči na konzolích připojení k internetu.

Ponechme stranou poslední argument, který se nám - alespoň odtud ze srdce Evropy - zdá poněkud absurdní, a necháme na vás, která z variant je vám milejší, jen je škoda, že Tabata nepřiznal barvu hned.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama