Predikce her v PS+ a GWG vývojářům škodí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Predikce her v PS+ a GWG vývojářům škodí

Predikce her v PS+ a GWG vývojářům škodí

David Plecháček

David Plecháček

30. 8. 2016 09:20 2
Reklama

Znáte takové ty predikce, které hry by se mohly příští měsíc objevit v předplatitelských službách PS Plus a Games With Gold? Pomiňme teď fakt, že se v nich často objevují velké exkluzivní tituly let minulých, ale tu a tam se objeví i zpráva, že nějaká menší hra v podobném programu bude debutovat. Pokud to ale není pravda, vývojářům to pořádně zatopí.

Své by o tom mohli vyprávět vývojáři OPQAM, kteří vytváří hru DOGOS. Pro své datum vydání si zvolili 6. září, tedy termín, kdy se mění hry v nabídce PS Plus. Některé herní magazíny - server PSU, který se zprávou přišel, nevyjímaje - z toho usoudily, že je vysoce pravděpodobné, že se jedná o hru, která si svou premiéru odbude v rámci této služby. Ostatně, nebylo by to v případě indie titulu poprvé.

Jenže ono to tak není. Zástupce OPQAM, Federico Andrade, totiž osobně zaslal zprávu tomuto magazínu s prosbou o vysvětlení čtenářům, že DOGOS zdarma příští měsíc nebude. Proč? Důvod je prostý: „Článek (v němž PSU tipovalo hry do placeného programu) by mohl mít negativní efekt na majitele PS Plus, jelikož by nabyli přesvědčení, že nedává smysl investovat do naší hry, když by byl zanedlouho k dispozici zdarma,“ stojí ve zprávě od Andradeho.

Následně dodal: „Doufám, že pochopíte, že jsme nezávislé studio, které zanechalo za hrou nemalou porci práce a finančních prostředků, a tato predikce by mohla mít na neblahý vliv na naše finanční výsledky.“ Snad se nakonec vše v dobré obrátí a tato aféra vývojářům pomůže alespoň tím, že se o DOGOS dozví více lidí. Tentokrát. Příště by něco podobného mohlo skončit špatně. Níže se můžete podívat, co že to DOGOS vlastně je.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama