Dvacet minut záběrů z hraní Watch Dogs 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dvacet minut záběrů z hraní Watch Dogs 2

Dvacet minut záběrů z hraní Watch Dogs 2

Pavel Makal

Pavel Makal

30. 8. 2016 07:45 4
Reklama

Pokračování hackerské open world akce Watch Dogs sklidilo po svém oznámení dost rozporuplné reakce. Částečně tomu tak bylo i kvůli pojetí prezentace hlavního hrdiny, který jakoby se až úporně snažil zapůsobit svým stylem na nevycválané adolescenty. Podstatná je ovšem především hratelnost a vy se dnes můžete podívat na dvacet minut komentovaného řádění po městě.

Ukázka je prakticky do puntíku totožná s tím, co vývojáři prezentovali na letošní výstavě Gamescom a jedná se o první polovinu hratelného dema, které jsem si mohl na výstavě vyzkoušet i já. Autoři v ní představují nové možnosti hackování a ovládacího schématu. Nutno říct, že právě tento element doznal od minulého dílu poměrně značných úprav a hackerské schopnosti úctyhodně narostly. S některými prvky ovládání se ale budete muset napřed sžít, ačkoli moje problémy s hledáním správného tlačítka mohly pramenit spíše z nadšeného chlapíka, který prezentaci vedl a neustále mě popoháněl dál, abych toho viděl co nejvíce. Podstatné ale je, že už zde byl patrný posun v jízdním modelu a auta se skutečně ovládají mnohem lépe, než u prvního dílu.

Zásadní novinkou bude ve druhém díle také poměrně časté využívání dronů. K dispozici budou pro běžné využití hned dva, klasický létající, kterého v ukázce autoři využili k mazanému poukázání na rozlohu celé herní mapy, a pak malé nenápadné vozítko, které vám umožní pohodlně řešit situace, do kterých nechcete pustit samotného Marcuse. Ukázková mise se neobešla ani bez nákupu nového oblečení a obligátního selfie před sochou obřího kraba. Zrovna focení a uploadování pořízených snímků na sociální sítě mi bylo prezentováno hned jako dvojitá výhoda. Jedna je to prý zábava a ve hře vám díky tomu stoupá popularita u komunity fanoušků DedSec. No, nevím, přijde mi to spíš jako něco, co si autoři vypůjčili z pátého dílu GTA.

Následuje mírná parkourová rozcvička a také první střet s nepřáteli. Watch Dogs 2 údajně budete moci dohrát bez jediného zabití. Já jsem si při hraní vyzkoušel paralyzující pistoli a prostě to není ono, ostrá munice je ostrá munice. Závěr dema je pak věnován kooperativnímu splnění noční mise s živým parťákem. Zrovna tahle část mě opravdu bavila a umím si představit, že mě místní kooperace přiměje překonat přirozenou nechuť pouštět cizí lidi do vlastní hry. Uvidíme 15. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama