CD Projekt vydělává i rok po Zaklínači 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CD Projekt vydělává i rok po Zaklínači 3

CD Projekt vydělává i rok po Zaklínači 3

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

29. 8. 2016 09:14 17
Reklama

Tvůrci Zaklínače ze studia CD Projekt RED zažívají skvělé období – i rok po vydání své dosud poslední hry vydělávají miliony dolarů a mohou se pohodlně zabývat vývojem dalších projektů. Nově zveřejněné výsledky tržeb za první polovinu roku 2016 navíc překonávají i druhou polovinu roku předchozího.

CD Projekt RED tedy v roce 2016 utržil 319 milionů zlotých, což v přepočtu na české koruny činí bezmála dvě miliardy korun, čistý zisk je pak samozřejmě nižší. Konkrétně se jedná o částku 845 milionů korun, i to je ale solidní suma, kterou vývojáři z CDP dosáhli zejména díky vydání datadisku O víně a krvi.

„Ukončujeme tady velice rušných šest měsíců. Naše druhé rozšíření Zaklínače 3 – O víně a krvi – bylo kladně přijato a společně s původní hrou pomohlo dosáhnout takových výsledků. Ale nekončíme! Už 30. Srpna vydáváme edici Game of the year třetího Zaklínače pro všechny, kdo neměli čas a šanci zahrát si nejoslavovanější videohru roku 2015. V pozdějších měsících se pak zaměříme na nedávno oznámenou multiplayerovou karetní hru Gwint, jejíž uzavřená beta začíná už 25 října,“ píše CEO společnosti Adam Kaciński ve zprávě.

Podrobné výsledky si můžete v případě zájmů prohlédnout i vy, zcela samozřejmě se v nich vedle Zaklínače 3 uvádí i tržby z obchodu GOG.com, který vlastní právě CD Projekt a čísla jsou rovněž pzitivní. Teď už jen počkat na Gwint – vydání je naplánováno až na příští rok – resp. na oznámení dalšího projektu, kterým bude podle všech předpokladů Cyberpunk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama