Objevy v No Man's Sky mají nízkou trvanlivost
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Objevy v No Man's Sky mají nízkou trvanlivost

Objevy v No Man's Sky mají nízkou trvanlivost

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 8. 2016 12:13 46
Reklama

Jeden z nejkontroverznějších titulů současnosti, žalované i hájené vesmírné dobrodružství No Man’s Sky je na trhu teprve dva týdny a mnozí hráči si už lámou hlavu, co ve hře vlastně dělat. V poměrně úzké nabídce činností figuruje zajímavá možnost objevit a pojmenovat nové hvězdné systémy, planety i jejich faunu či flóru. Ani tomuto bezesporu lákavému aspektu se však nevyhnula jistá dávka potíží.

Na Redditu se totiž ve vlákně, věnovaném právě No Man’s Sky, objevilo hned několik hlasů, které tvrdí, že po návratu na dříve objevené planety byly jejich pojmenované exempláře opět ve stavu jako před návštěvou. Jako kdyby se světy resetovaly do své původní podoby a byly připraveny přivítat na svém povrchu dalšího hráče. To samozřejmě ostře koliduje s představou většiny, že díky pojmenovávání živočišných či rostlinných druhů zanechají ve hře svůj věčný otisk. Jiný uživatel zas tvrdil, že po návratu na jednu z počátečních planet  byla většina jeho objevů pojmenována jako „?????????“. Navíc po chvíli pátrání přišel na to, že pojmenování mizela chronologicky, ta nejstarší tedy jako první.

Hello Games ani vydavatel hry, tedy společnost Sony, se k problému nevyjádřili. Zato se však serveru PC Gamer ozval autor původní stížnosti na Redditu s přeždívkou Dark_Nexis. Ten uvedl, že se mu problém podařilo vyřešit reinstalací hry a opětovným nahráním. Zmínil také, že se na svou počáteční planetu vrátil z poměrně značné dálky, byl už téměř u centra galaxie, když se pro návrat rozhodl. Podle Dark_Nexise vyžadovala opětovná návštěva vstupního světa 92 skoků mezi hvězdnými systémy a prošel i řadou červích děr. Uživatel soudí, že servery hry jen potřebovaly nalézt a znovu nahrát jeho uložená data. Tato informace by nahrávala teorii, že servery No Man’s Sky trpí nějakým technickým problémem a když se začnete vzdalovat od počátečního bodu své cesty, postupně vámi zadaná data zapomíná a při návratu trvá poměrně dlouho, než je znovu nahraje.

Pokud se vám tedy podobná šlamastyka při hraní No Man’s Sky také přihodí, nezoufejte. Stačí jen reinstalace hry a vše by mělo být v pořádku. Otázkou je, zda vámi uvedené názvy vidí ti, kteří se k vámi navštíveným planetám přiblíží poprvé. Ať tak či tak, autory hry z Hello Games ještě zjevně čeká dost dlouhá cesta k poskytnutí skutečně bezproblémového a hladkého herního zážitku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama