Na Metal Gear Survive dělají autoři MGS V
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na Metal Gear Survive dělají autoři MGS V

Na Metal Gear Survive dělají autoři MGS V

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 8. 2016 14:49 7
Reklama

Play-Asia.com přinesl překlad rozhovoru z japonského magazínu Dengeki PlayStation. V posledním čísle padlo několik zajímavý informací na konto nedávno oznámeného spinu-offu Metal Gear Survive, kvůli němuž čelí Konami další vlně ostré kritiky. Některé z novinek konečně přinášejí více světla do celého projektu, který vydavatel zatím nechtěl v mnoha směrem příliš komentovat.

Jedna z nejdůležitějších informací potvrzuje dřívější domněnky (nebo možná spíše zbožná přání), že na hře pracuje řada vývojářů, kteří se dříve podíleli na Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Doslova bylo řečeno, že mnoho lidí z původního týmu se vrátí, aby pomohli vytvořit Metal Gear Survive.

V rozhovoru znovu padlo ujištění, že jde o plnohodnotný Metal Gear, jenž staví na principech The Phantom Pain, které obohacuje o kooperaci až pro čtyři hráče a kromě stealthu se máme těšit na novinku v podobě survival akce. Zopakováno bylo, že hra navazuje na závěr Ground Zeroes a hráč se chopí jednoho z vojáků, kteří přežili útok na Mother Base.

Svět, do kterého se dostaneme, není jako nic, co jsme kdy dřív viděli. Vše se odehrává v alternativní časové linii. Čelit tu musíme stvořením, jaká nemají v primární časové linii obdoby. Proto se také budeme muset spolehnout na spolupráci s dalšími hráči.

V singlu máme s ohledem na tuto skutečnost čekat ještě mnohem vyšší obtížnost, zlikvidovat nepřátele budeme mnohem těžší. Naopak by mohly častěji přijít ke slovu zmíněné stealth mechanismy, které více připomenou hratelnost série Metal Gear Solid. Jednoduše se můžete protivníky pokusit obejít, a vyhnout se tak střetu.

Chybět nebude ani úprava postav a jejich vybavení. Kromě zbraní, které jsme viděli v traileru, jako je luk nebo oštěp, si budeme moci vyrobit také vlastní výstroj, která bude odpovídat našemu stylu hry, slibují autoři. Trosky Mother Base se stanou vaším domovem a výchozí základnou. To ovšem neznamená, že tu budete stoprocentně v bezpečí. Nepřátelé obklíčí vaše opevnění a pokusí se do něj proniknout. Více však nechtějí autoři v tuto chvíli o vaší základně prozradit.

Nepodařilo se z nich vymámit ani to to, zda se ve hře objeví nějaký Metal Gear. Jasné není ani to, kdy se dočkáme prvních záběrů přímo ze hry, ale tým už se na to údajně chystá. Závěrem rozhovoru znovu padl slib, že máme čekat dobře známou kostru Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, kterou, jak autoři doufají, si fanoušci série užijí. I když jde o nový pohled na tuto značku, s novými nepřáteli a důležitou on-line kooperací.

Mnoho otázek přirozeně stále zbývá zodpovědět. Třeba tu, zda se na hře začalo v Konami pracovat ještě před Kodžimovým odchodem. Kdo vede tento projekt? Proč vydavatel dal přednost spin-offu před něčím méně kontroverzním? V každém případě jsme nyní alespoň o trochu chytřejší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama