Nordic láká na nové hry z dědictví po THQ
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nordic láká na nové hry z dědictví po THQ

Nordic láká na nové hry z dědictví po THQ

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 8. 2016 14:21 2
Reklama

Společnost Nordic Games, která se v polovině srpna přejmenovala na THQ Nordic, pracuje na několika neoznámených hrách z portfolia bývalých THQ. Prozradil to zakladatel a šéf firmy Lars Wingefors v rozhovoru pro MCV, z nějž cituje VideoGamer.com.

Wingefors nechtěl být konkrétní, ale těší se podle svých slov na to, až v příštích měsících či příštím roce tyto tituly oznámí. Brzy údajně můžeme čekat nějaké novinky. Pro fanoušky her od THQ jde zase o velmi povzbudivou zprávu, že nový majitel nenechá tyto IP spát.

Po krachu původního vydavatele se Nordic v aukci ujal celé řady známých značek včetně Darksiders, de Blob, Full Spectrum Warrior, Red Faction, Destroy All Humans! nebo Stuntman. Společnost THQ Nordic už dříve uvedla, že má aktuálně ve vývoji 23 her. Třináct z nich přitom teprve čeká na oznámení a zřejmě není naivní očekávat, že většinu z nich tvoří právě projekty, které ukrývala pokladnice původních THQ.

Samotné přejmenování mělo pomoci starým Nordic Games lépe se identifikovat se značkami, které firma koupila, a navázat tak na odkaz zkrachovalého vydavatele. Značku jako takovou ukořistil Nordic už v roce 2014 společně s právy na mnohé tituly THQ.

Firma Nordic Games byla založena v roce 2011 a už od počátku přebírala hry po společnostech JoWooD Entertainment a DreamCatcher. Díky nim získala značky jako Aquanox, ArcaniA, SpellForce, Panzer Elite nebo Painkiller. Teprve značky od THQ ale portfolio Nordicu nafoukly do pořádných rozměrů. Kromě už výše uvedených mu nyní patří IP jako Titan Quest, MX vs. ATV, Juiced nebo The Outfit.

Kromě toho ale firma má ve svém držení třeba i dvě značky po Atari - Silver a Desperados. Rozhodně to tak THQ Nordic s přerodem ve většího vydavatele myslí vážně. A my můžeme doufat, že své značky svěří do rukou schopným vývojářům, a nebude se omezovat na remasterování starších dílů ve snaze přijít si na rychlé peníze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama