God of War se zbaví miniher, ne hratelnosti
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka God of War se zbaví miniher, ne hratelnosti

God of War se zbaví miniher, ne hratelnosti

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 8. 2016 09:56 5
Reklama

Když se na letošní E3 konferenci společnosti Sony za doprovodu živého orchestru objevil mírně zestárlý Kratos s plnovousem a malým synem v severských kulisách, jen málokteré srdce fanoušků brutální akce nezaplesalo. Od té doby jsme se o chystaném titulu dozvěděli několik podrobností, v posledních týdnech však kolem hry panovalo až podezřelé ticho.

To nyní prolomil vedoucí vývoje Cory Barlog na svém Twitteru. Barlog, který v minulosti řídil i práce na God of War 2, sice poměrně lakonicky, nicméně věcně odpověděl na několik zvídavých dotazů od fanoušků. Tak předně, hra sice zcela jistě nebude mít sto hodin, však také nepůjde o epické RPG. Barlog však slibuje, že bude co nejdelší a hlavně nabitá akcí od začátku až do konce. V otázce lokalizace vyjádřil vývojář touhu přeložit hru do co největšího množství jazyků včetně těch starých severských.

Zásadní změnou od minulých dílů však bude absence miniher. Ty si zjevně hráči příliš neoblíbili, a proto se je vývojáři rozhodli z nového Kratova dobrodružství zcela vyřadit. Namísto toho přinesou do hratelnosti nové prvky a máme se prý nač těšit. Barlog také zmiňuje, že v uplynulých týdnech měl tým dost napilno, došlo k natáčení scén v motion capture studiu, testování soubojového systému a do hry přibyly i nějaké ty nové výtvarné prvky.

Nakonec se šéf vývoje staví čelem k otázce, zda nebude nový God of War jen plytkým interaktivním filmem s mizivou nutností jakéhokoli vstupu ze strany hráče. Proti tomu se Barlog jednoznačně zamítavě vymezuje. Co se týče data vydání, to zatím není pevně stanoveno, dočkat bychom se však měli někdy v průběhu příštího roku. Pokud se ptáte nás, sázíme spíše na podzimní a vánoční sezónu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama