Virginia se inspiruje kultovními seriály
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Virginia se inspiruje kultovními seriály

Virginia se inspiruje kultovními seriály

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 8. 2016 12:28 4
Reklama

Twin Peaks. Akta X. Firewatch. True Detective. Pokud máte kladný vztah alespoň k jednomu z vyjmenovaných názvů, měli byste zpozornět. Na naše monitory a televizní obrazovky se chystá nový titul z produkce 505 Games, který se uvedenými díly více či méně inspiruje. A obsahuje dokonce i českou stopu!

Hra od nezávislého týmu Variable State s názvem Virginia byla původně oznámena už před dvěma lety. Její datum vydání se však nebezpečně blíží a na stopu záhadného případu se budeme moci vydat už 22. září. Půjde o čistě singleplayerovou hru z pohledu první osoby, která vás vrátí zpátky časem do roku 1992. Tedy do roku, kdy oficiálně skončila studená válka, v Barceloně se konala olympiáda a Pavel Makal úspěšně postavil opravdu vysokou věž z kostiček. Kromě toho ale v malém městě Kingdom ve státě Virginia zmizel malý Lucas Fairfax beze stopy ze své ložnice. A tady začíná naše dobrodružství.

Půjde o klasický případ malého města, které obestírá nevyřčené tajemství. V roli začínající agentky FBI Anne Tarverové se společně se svou partnerkou, ostřílenou matadorkou Marií Halperinovou pustíte do vyšetřování záhadného zmizení v kulisách půvabného a malebného okresu Burgess a hlavně odlehlého městečka Kingdom, jehož obyvatelé rozhodně nejsou zvyklí na přílišnou pozornost cizinců. Brzy byste tak měli narazit na první zádrhely ve formě střetu zájmů, skrytých motivů a nedůvěry místních. Pokud jste fanoušky některého z výše jmenovaných děl, nemusím vám situaci blíže popisovat.

Autoři slibují, že příběh bude náležitě temný a jak budou přibývat další a další podezřelí, budou vaše rozhodnutí nabývat na důležitost a brzy začnou zásadně ovlivňovat i životy obou protagonistek. Můžeme se těšit na vyprávění ve stylu televizních seriálů či filmů, které bude naplněno celou řadou zajímavých a pozoruhodných postav. Určitě není bez zajímavosti, že hudbu pro hru z taktovky skladatele Lyndona Hollanda nahrává Symfonický orchestr Hlavního města Prahy ve slavném nahrávacím studiu Smečky, kde vznikala například i hudba pro snímky Lost Highway či Mulholland Drive od Davida Lynche.

Těšit se mimo jiné můžete i na pozoruhodné a unikátní grafické zpracování, připomínající malířská díla,které hře dodá zajímavou, často až snovou atmosféru. Jinak má ale jít o temný, noirový příběh. Podle dostupných informací by hra měla stát 9.99€, tedy necelých 270 korun. Pokud vás Virginia zaujala, možná vás potěší, že na Steamu je k dispozici hratelná demoverze. Určitě jí dejte šanci, mohlo by jít o podobně atmosférické překvapení, jako tomu bylo letos na jaře v případě Firewatch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama