Akce Halo Online pro PC byla zrušena
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Akce Halo Online pro PC byla zrušena

Akce Halo Online pro PC byla zrušena

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 8. 2016 12:23
Reklama

Možná si ještě vzpomenete, že jsme loni v březnu psali o free-to-play multiplayerové akci Halo Online pro PC, která byla určena výhradně pro ruský trh. V každém případě ji můžete pomalu pustit z hlavy, protože byla zrušena.

Vývojáři oznámili, že Halo Online bylo zrušeno a v podstatě se nikdy nedočkalo ani plnohodnotného vydání. Z experimentální testovací fáze se projekt nedokázal úspěšně přehoupnout do normálního provozu. Ve skutečnosti bylo o hře rozhodnuto zřejmě už před nějakou dobou. V prosinci přestaly fungovat servery hry, ale fanoušci měli za to, že se Halo Online znovu spustí v nějaké pozměněné podobě. K tomu už ale nedošlo. Microsoft si zřejmě s projektem nevěděl rady.

Záměrem bylo napodobit pokusy jako Call of Duty Online nebo Borderlands Online (rovněž zrušeno). Tyto deriváty známých západních značek se často majitelé práv snaží protlačit na alternativní trhy s pomocí lowendových verzí, na kterých spolupracují s místními partnery. Na Halo Online pracoval pod patronátem 343 Industries tým Saber Interactive, který pomáhal už s remastery Halo: Combat Evolved Anniversary a Halo: The Master Chief Collection.

Hru poháněl engine z Halo 3, aby fungovala i na slabých počítačích, a oficiální cestou se zřejmě nikdy neměla dostat na západní trhy. Hra neobsahovala žádnou kampaň, jen multiplayer pro 4 až 16 hráčů. Provozovatelem hry byla společnost Innova Systems. Titul obsahoval řadu známých zbraní, bojových prostředků a map ze série Halo a navrch několik novinek. Navzdory absentující kampani se formálně Halo Online odehrávalo krátce po událostech třetího dílu a točilo se okolo tajné vesmírné stanice Anvil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama