Sea of Thieves lze hrát i bez velké posádky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sea of Thieves lze hrát i bez velké posádky

Sea of Thieves lze hrát i bez velké posádky

Pavel Makal

Pavel Makal

24. 8. 2016 11:52 4
Reklama

Pirátské dobrodružství Sea of Thieves nás zaujalo nejen svými zdánlivě bohatými možnostmi vyžití, ale zejména zábavnou kooperací při řízení škuneru. Posádka se totiž musí ručně starat o téměř všechny aspekty ovládání lodi, kormidelník přes plachty nevidí na cestu, takže mu někdo musí určovat směr a palba z kanónů nebo oprava poškozené lodi uprostřed bitvy je vyloženě adrenalinovým zážitkem.  Abyste si však hru užili, nebudete údajně potřebovat kamarády.

Tuto dobrou zprávu pro všechny outsidery sdělil serveru SegmentNext designér hry Mike Chapman. Podle něj si většinu obsahu Sea of Thieves užijete i sólo, ať už jde o průzkum, získávání pokladů a další radosti pirátského života. Hra vás nebude nutit hrát v partě, můžete si ji užít přesně podle svého gusta.

„Hráči budou moci vyplout za dobrodružstvím na své vlastní malé loďce, podstoupit ty samé questy, využít náhodných příležitostí a postoupit do bodu, kdy si budou moci upravit své plavidlo i postavu stejně, jako tomu bude u těch, kteří rádi hrají ve větších skupinách. Plně očekávám, že mnozí využijí možnosti malé lodě z mnoha důvodů. Ať už budou jejich přátelé offline, nebo budou chtít hrát jen s jedním či několika dalšími na malé lodi. Ta je navržena pro menší posádky, včetně té jednočlenné. Má jen jeden stěžeň, méně kanónů a je o něco snazší s ní manévrovat. I tak ji ale můžete vylepšovat a pro mnohé z hráčů to bude ideální vstupní bod do světa Sea of Thieves. Jestli se následně rozhodnou zkusit si dobrodružství s partou na větší lodi, to bude záležet jen na nich,“ uvádí Chapman.

Nutno říci, že z pohledu člověka, který si kooperaci s větší skupinou ve hře vyzkoušel, je hraní sólo přeci jen trochu chudším zážitkem. Radost s podařené spolupráce, která přinese kýžený výsledek, je dle mého názoru středobodem hratelnosti pirátské hry, je ale rozhodně dobře, že nabídne i dostatek vyžití pro vlky samotáře. Sea of Thieves vychází na Xbox One a PC počátkem příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama