Podrobnosti o PlayStation Now na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podrobnosti o PlayStation Now na PC

Podrobnosti o PlayStation Now na PC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 8. 2016 09:13 5
Reklama

Jak už psal David včera, služba PlayStation Now míří na PC. Sony potvrdila to, co už se několik dní proslýchalo. Díky této streamovací platformě a novému USB adaptéru si mohou hráči na Windows zahrát mnohé exkluzivní hry z konzole PlayStation 3 i s bezdrátově připojeným ovladačem DualShock 4.

Mluvilo se o tom, spekulovalo se o tom, objevovaly se jisté náznaky. Přesto představuje uvedení herní streamovací služby PS Now na PC velké překvapení a prolomení jisté bariéry. I Sony se tak do určité míry zbavuje částečně konzolové exkluzivity, i když ne v takové míře jako konkurenční Microsoft s programem Xbox Play Anywhere. Díky novému bezdrátovému adaptéru také snadno spárujete DualShock 4 s PC a můžete se pustit do hraní PS3 her z katalogu PS Now. Adaptér, který se strká do USB, lze pochopitelně využít i v Remote Play, tedy při lokálním streamování PS4 her do PC a Macu z vaší konzole.

Tu hlavní revoluci ale představuje samotný příchod služby PS Now na PC. Díky tomu si i na Windows můžete zahrát exkluzivní hity jako The Last of Us, Uncharted, God of War, Journey, Ratchet & Clank nebo Infamous. Příslušná aplikace bude ke stažení na oficiálním webu PlayStationu ve chvíli, kdy bude služba podporovaná v daném regionu. Už dnes má být k dispozici ve Velké Británii, Belgii a Nizozemsku. Za velkou louží se mají dočkat krátce poté. Zatím ale nevíme, kdy se PS Now rozšíří do dalších evropských zemí, natožpak k nám.

Služba vyžaduje DualShock 4, ale připojit jej lze i bez nového adaptéru klasicky kabelem. Dongle ostatně přijde na trh až začátkem září a stát by měl v přepočtu přibližně 600 korun. Ten, kdo už by měl aktivní předplatné na PS Now z konzole, může jej využít bez omezení i na PC. Přenášejí se také uložené pozice, takže můžete kdykoli přejít z konzole na PC a naopak. Nabídka titulů je shodná, PS Now na PC nemá vlastní omezenější katalog, jak by třeba mohlo někoho napadout.

Předplatné služby stojí na měsíc 20 dolarů, za tři měsíce pak zaplatíte 45 dolarů, tedy asi 1076 korun. K dispozici je i sedmidenní trial. V nabídce katalogu najdete přes 400 her včetně největších hitů z PlayStationu 3.

Minimální nároky

OS: Windows 7 (SP 1), 8.1 či 10
CPU: 3,5 GHz Intel Core i3 či 3,8 GHz AMD A10
Místo na disku: 300 MB a více
Paměť: 2 GB a víc
Připojení k internetu: minimum 5 Mbps, nedoporučuje se bezdrátové spojení

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama