S novou PS4 přichází i nový DualShock
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka S novou PS4 přichází i nový DualShock

S novou PS4 přichází i nový DualShock

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 8. 2016 10:43 17
Reklama

Nová menší verze konzole PS4 s sebou přinese i nový gamepad. Ten je podle dosavadních poznatků vybaven světelným proužkem na touchpadu. Není přitom docela jasné, jakou přesně má mít novinka funkci, ani to, zda jde o jediné vylepšení.

DualShock 4 je příjemný ovladač, ale určitě by pár úprav snesl. Například odolností některé hodně namáhané části příliš nevynikají. Povrch analogových páček je nepraktický a rychle se opotřebuje. Na straně druhé baterii zase zbytečně vyčerpává původní světelná ploška, která zůstala i na gamepadu nové verze.

Protože slim verze PS4 lightbar postrádá, přímo se podle některých dohadů nabízí, že by ten na ovladači mohl suplovat jeho funkci. Může třeba hráče snadno upozornit, zda je konzole vypnutá, anebo v režimu spánku. Je to ale praktické řešení? Moc to tak nezní. Bylo by přeci mnohem snazší umístit na konzoli nějakou malou diodu, která by suplovala funkci dosavadního nápadného světelného pruhu. Navrch jde o další, i když ne bůhvíjak zásadní, zatížení baterie, která by rovněž zasloužila nahradit modelem s vyšší výdrží.

Na internetu už se ale objevily také informace, že by další světelný zdroj mohl nějak souviset s headsetem PS VR a mohl snad usnadnit sledování zařízení pomocí kamery. Podle dalších postřehů má ale světlo údajně jen doplňovat primární plošku známou z původního gamepadu a jde ve skutečnosti jen o průřez, který neobsahuje vlastní světelný zdroj. Nezbývá než si počkat na oficiální informace či podrobnější představení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama