Horor Allison Road se vrací ze záhrobí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Horor Allison Road se vrací ze záhrobí

Horor Allison Road se vrací ze záhrobí

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 8. 2016 07:54
Reklama

Duchovní nástupce survival hororu P.T. jménem Allison Road byl jeden z prvních titulů, kterému se podařilo zaujmout média a chytře se “přiživit” na zrušeném projektu Hidea Kodžimy. Jenže tento nezávislý počin sám později padl za oběť komplikacím při vývoji, a tak se zdálo, že prokletí hry Silent Hills se vztahuje i na četné napodobitele a nástupce. Jenže Allison Road nyní přeci jen vstává z mrtvých.

Horor Allison Road zazářil, rychle si vybudoval početný zástup fanoušků, záhy našel i vydavatele, ale než vůbec stačil spatřit světlo světa, za stejně nejasných okolností byl na jaře zase zrušen, aniž bychom se dočkali uspokojivého vysvětlení. Nyní byl projekt vzkříšen a jeho autor Christian Kesler a pokračuje v práci na hře s novým studiem Far From Home.

Podle svých slov je nadšený, že Allison Road ožívá, nicméně nedozvěděli jsme se stále, co přesně bylo důvodem nedávného zrušení titulu a proč Kesler opustil původní tým Lilith. V každém případě bylo podle něj nezbytné učinit některé drobné změny například v příběhu hry, ovšem jako celek by Allison Road pořád měla být tou samou hrou jako před několika měsíci.

Christian Kesler chce v tuto chvíli pracovat na titulu sám s tím, že by pomoc někoho dalšího vyhledal jen v případě, že by to bylo absolutně nezbytné. Odvolává se přitom na skutečnost, že řada obtížných částí vývoje už byla překonána předtím, než byl projekt zrušen. Kesler však nevylučuje, že by se mohlo stát, že bude potřebovat asistenci, pokud by se rozhodl přidávat nebo měnit některé zásadní mechanismy.

Kesler si je ovšem dost jistý, že hru zvládne dokončit sám. V rozhovoru pro IGN ostatně připomíná, že Allison Road začala jako projekt jediného člověka a dlouho na ní pracoval sólo. Vzhledem k tomu, že má na svědomí podle svých slov většinu prvků z dřívějšího gameplay traileru, nemáme důvod domnívat se, že není v jeho silách dotáhnout práci do konce.

Bohužel stále neznáme ani přibližné datum vydání. Nezbývá, než si držet palce, abychom na něj nemuseli čekat příliš dlouho. Sama o sobě zpráva, že se na hře znovu pracuje, je ale milým překvapením poté, co projekt s velkou slávou vzal pod svá křídla Team17, aby jej nedlouho poté za velmi podivných okolností zase sprovodil ze světa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama