UPDATE: PS Now a DualShock 4 i pro PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka UPDATE: PS Now a DualShock 4 i pro PC

UPDATE: PS Now a DualShock 4 i pro PC

David Rozsíval

David Rozsíval

23. 8. 2016 19:41 13
Reklama

O PlayStationu je v posledních dnech slyšet opravdu hodně, překvapivě málo z citovaných zpráv má ovšem základ ve vyjádřeních zástupců japonské společnosti. Naopak, po vpravdě podivném odhalení Slim verze konzole PS4 dnes server Game Informer přichází s další zajímavou zprávou - a opět je jejím zdrojem nepozornost někoho v Sony.

AKTUALIZACE:

Sony reaguje na únik vcelku bleskurychle a oficiálně představuje bezdrátový adaptér k DualShocku 4, který komunikuje s ovladačem pomocí Bluetooth a je kompatibilní s PC i Mac. Zároveň s tím japonský vydavatel oznamuje, že služba PlayStation Now pro Windows bude ve Velké Británii, Belgii a Nizozemsku k dispozici již od zítřka - 24. srpna. Adaptér samotný bude možné zakoupit od 15. září.

PŮVODNÍ ZPRÁVA:

Služba PlayStation Now, která slouží ke streamování her do přístrojů Sony, se totiž podle amerického webu pravděpodobně chystá zaútočit i na PC. Píšeme pravděpodobně, protože indicií, na které Game Informer svůj odhad zakládá, je pouhý název alba z příspěvku na evropském blogu PlayStationu. 

V tomto článku byly vloženy fotografie z Flickru Sony, pocházející z alba, které neslo název "PS Now on PC announce post". Zjevně šlo o omyl někoho v Sony, neboť nyní už album naleznete pod názvem "PlayStation VR Worlds art". 

Jako další argument, proč nebrat tento omyl na lehkou váhu, uvádí Game Informer zalistování PC adaptéru pro DualShock 4 ve francouzské mutaci Amazonu. Pokud by skutečně PS Now mířilo na PC, dávalo by smysl, že Sony konečně dostojí svým dávným slibům a nabídne oficiální podporu pro použití svého ovladače na osobních počítačích.

Krok Sony, pokud by se potvrdil, by byl zajímavý už vzhledem k iniciativě konkurenčního Microsoftu Xbox Play Anywhere, která přináší na počítače pro změnu hry z Xboxu, byť značně odlišnou cestou, než jakou je PS Now.

Více se patrně dozvíme na akci PlayStationu, která nás čeká už za dva týdny v New Yorku. A i když to vypadá, že Sony snad nezůstane jediné tajemství, kterým by nás omráčila, rozhodně jsme napjatí, co se vlastně 7. září v PlayStation Theatre odehraje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama