V Ubi stvořili simulátor pachu střevních plynů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Ubi stvořili simulátor pachu střevních plynů

V Ubi stvořili simulátor pachu střevních plynů

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 8. 2016 14:31 9
Reklama

Virtuální realita je již nějaký ten čas v kurzu a prakticky málokoho v současnosti překvapí. Nasadíte si zařízení na hlavu a můžete se vydat do neznámých světů, do končin, které jste nikdy nenavštívili a možná fyzicky ani nenavštívíte. Jedno z výrazných omezení však je, že své virtuální okolí můžete jen vidět či slyšet. Nemůžete se jej skutečně dotknout, ochutnat a v neposlední řadě jej ani cítit. To poslední omezení však geniální mozky z Ubisoftu dokázali vyřešit.

Že se chystá pokračování videoherní adaptace seriálu South Park, o tom jste nejspíš již zaslechli. Ti z vás, kteří měli to štěstí a zahráli si první díl s podtitulem The Stick of Truth možná vědí, že jednou ze speciálních schopností, kterými se místní hrdinové vyznačují, jsou…jejich prdy. Flatulence v prvním díle zastupovala magii a její pomocí jste mohli bořit zdi nebo znechucovat své nepřátele natolik, že je chuť na boj zcela přešla. Nejinak tomu bude i v titulu South Park: The Fractured But Whole. Střevní plyny jsou ale natolik nedílnou součástí celkového zážitku, že bylo autorům líto nezprostředkovat je publiku v plné síle.

Díky brilantním technickým dovednostem designéra Nakaty Tuobašiho se Ubisoft může pochlubit naprosto průlomovým zařízením s všeříkajícím názvem – Nosulus Rift. Díky němu bude hraní South Parku daleko realističtější a vy často nebudete schopni uvěřit, že se vám skutečně někdo neupšoukl do obličeje. Vývoj byl samozřejmě náročný a jedním z klíčových problémů byla například volba správného aroma. To se nakonec podařilo nalézt za pomoci špičkového německého sommeliera Jürgena Bischoffa. Ten strávil nesčetně hodin při testování, aby nakonec dokázal vybrat ten správný specimen. Z více než tisíce testovaných subjektů nakonec vzešel vítěz, který získal název Fartgrance a budete se s ním ve hře setkávat. Je skvělé žít v dnešní době a moci se radovat s každodenních průlomů ve vědě a technologii.

No dobrá, možná vás trošku vodíme za nos (haha). Nosulus Rift sice skutečně existuje, jeho masová výroba se ale zatím rozhodně nechystá. Vyzkoušet si jej však budou moci návštěvníci výstavy Gamescom, která v německém Kolíně nad Rýnem probíhá již příští týden. Vzhledem k tomu, že zrovna s vývojáři South Parku máme domlouvenou schůzku i s hands-on ukázkou, určitě je na co se těšit. O detaily se samozřejmě rádi podělíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama