Quantum Break na Steamu i pro Win 7 a 8
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Quantum Break na Steamu i pro Win 7 a 8

Quantum Break na Steamu i pro Win 7 a 8

Jiří Bigas

Jiří Bigas

11. 8. 2016 08:05 12
Reklama

Quantum Break od finského studia Remedy Entertainment vyšel na Xboxu One i na PC už 5. dubna. Až dosud ale byla 3rd person akce k dispozici jen pro Windows 10 a distribuovaná výhradně digitální cestou přes Windows Store. To se brzy změní.

Tahle “exkluzivita” leckoho z hráčů dvakrát nepotěšila a vnímali ji jako nesmyslné omezení. Pokud se počítáte mezi ně a je to třeba jeden z důvodů, proč jste až dosud s koupí váhali, máme pro vás dobré zprávy. Quantum Break vychází 14. září na Steamu a do obchodů se dostane také krabicová sběratelská verze. Sběratelka je nazvaná Quantum Break: Timeless Collector's Edition a stejně jako digitální verze ze Steamu se bude prodávat za sníženou cenu 40 dolarů, tedy v přepočtu necelou tisícovku, respektive 40 eur, čili skoro 1100 korun.

Vydavatelem krabicové verze je trochu překvapivě společnost Nordic Games. Ta už ale dříve spolupracovala s Microsoftem na fyzických PC verzích titulů Alan Wake, Ori and the Blind Forest a State of Decay, připomíná GameSpot.

Pokud jde o obsah sběratelské edice, mohou se zájemci těšit na pětidiskové prémiové balení hry, které kromě titulu samotného nabídne i making of dokument na Blu-ray, knihu o vzniku hry, soundtrack na CD, dva plakáty a stručnou příručku. Phil Spencer už před časem sliboval, že se více her od Microsoftu začne objevovat na Steamu. Otázkou je, zda to bude platit pro všechny a současně, zda tak po čase bude obvykle padat i exkluzivita pro Windows 10.

Nová verze totiž nebude desítky vyžadovat a spokojí se s Windows 7 a 8, jak potvrdili autoři z Remedy. Minimum jsou Windows 7 - 64bitová edice. Totéž platí pro krabicovou verzi. Microsoft si tak zřejmě uvědomil, že benefit v podobě programu Xbox Play Anywhere sám o sobě nestačí, aby obhájil W10 a Windows Store exkluzivitu a relativně vysokou cenu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama