Denuvo opět podlehlo. Lara pirátům napospas
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Denuvo opět podlehlo. Lara pirátům napospas

Denuvo opět podlehlo. Lara pirátům napospas

Jiří Bigas

Jiří Bigas

9. 8. 2016 08:13 27
Reklama

A zase je všechno jinak. Dveře, které Voksi na pár dní pootevřel, nyní rázně vykopla skupina CONSPIR4CY, když oznámila, že prolomila ochranu Rise of the Tomb Raider. Hra z letošního ledna tak po více než půl roce před vývojáři kapitulovala.

Crack je na světě a Denuvo má krátce po sobě další problém. Tentokrát se zdá, že vážnější. Oba případy spolu nemusí vůbec souviset a může jít jen o shodu náhod, že se Denuvo v krátkém časem dvakrát po sobě ocitlo pod dvěma úspěšnými útoky. Na rozdíl od Voksiho triku s demoverzí, kterým obcházel ochranu, představuje nové řešení klasický crack.

Jak se navíc zdá, jejich metodu půjde uplatnit i na další tituly, které se spoléhají na protipirátskou ochranu Denuvo. Je tak nejspíš jen otázkou času, než se k poslednímu dobrodružství Lary Croft přidají další hry jako Doom, Just Cause 3 nebo Inside. Nyní bude velice zajímavé sledovat, jak se bude situace dále vyvíjet. Na poslední bezpečnostní průlom zareagovalo Denuvo relativně rychle a podařilo se mu metodu s obchvatem pomocí dema zablokovat. Bude se situace opakovat? Může i toto řešení výrobce zase nějak potlačit?

Netroufáme si hádat, každopádně s každým dalším podobným případem to budou mít vývojáři Denuva těžší a těžší. Podobně jako jiná zahraniční média bychom vás rádi poprosili, abyste se v diskuzi zdrželi sdílení odkazů na jakýkoli nelegální software. Stejně jako The Dark Side Of Gaming souhlasíme, že si podobná zásadní zpráva zaslouží mediální pokrytí, ale neměla by být zaměňována za návod k pirátství.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama