Denuvo vrací úder. Piráti mají zase utrum
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Denuvo vrací úder. Piráti mají zase utrum

Denuvo vrací úder. Piráti mají zase utrum

Jiří Bigas

Jiří Bigas

8. 8. 2016 15:07 30
Reklama

Dlouho to netrvalo a Denuvo zalátalo díru, kterou měla jeho protipirátská ochrana, respektive Steam. Díky ní bylo možné Denuvo obejít a nelegální verzi spustit, protože Steam ji zaměnil za demo. Situace se ovšem změnila.

Cracker Voksi, kterému se podařilo Denuvo přečurat a přišel s řešením, jak spustit několik titulů s touto ochranou v pirátských verzích, potvrdil, že jeho metoda už nefunguje. Nelegální verze už nelze aktivovat, protože vývojáři nástroje změnili způsob, kterým proces proběhl. Noví hráči si tak už jeho nápad nemohou ani vyzkoušet v praxi a ti, kteří už tak učinili, budou moci bezpečnostní obchvat využít v offline módu jen do příští kontroly.

Voksi se při této příležitosti alespoň pochlubil, že jeho řešení vyzkoušelo přinejmenším 600 tisíc lidí za poslední tři dny. Voksi připomněl, že si tohle tajemství mohl nechat jen pro sebe a své přátele, aniž by na sebe zpozornil. Rozhodl se ale podělit s ostatními, i když počítal s tím, že jeho způsob může být zmařen. Poznamenal přitom, že škoda už byla napáchána. Pověst Denuva přirozeně trochu utrpěla, lze rovněž předpokládat, že tento úspěch bude motivovat další, aby se jej pokusili napodobit. Na druhou stranu, v tuto chvíli opět platí, že Denuvo prolomeno není, a to je zase pozitivní signál pro další vydavatele a vývojáře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama