Herní divize přináší Sony 78 % výnosů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Herní divize přináší Sony 78 % výnosů

Herní divize přináší Sony 78 % výnosů

Pavel Makal

Pavel Makal

29. 7. 2016 10:46 11
Reklama

Společnost Sony jsme zvyklí vnímat jako výrobce PlayStation, nelze ale opomenout, že herní hardware není tím jediným, čím se japonská firma zabývá. Po zveřejnění finančních výsledků za uplynulý kvartál je však nad slunce jasné, že herní divize patří k těm nejsilnějším.

V období od 1. dubna do 30. června dosáhly prodeje divize Game and Network Services na 3,2 miliardy dolarů, což je 14% nárůst oproti loňskému roku. Provozní výnosy vzrostly o 126 % na částku 427 milionů dolarů. Celkové provozní výnosy Sony činil 546 milionů dolarů, herní divize se na něm tedy podílela ze 78 %. A to už je slušné číslo. Sony tuto skutečnost připisuje razantnímu nárůstu prodejů PlayStation 4 a oblíbenosti nákupů přes PlayStation Network. Zároveň se na prodejích pozitivně podepsalo snížení ceny zařízení.

Celkově ale finanční zpráva není příliš růžová. Čtyři z divizí společnosti vykázaly ztrátu a meziroční příjem společnosti klesl o 10.8 % na částku 15,6 miliard dolarů. Zmiňovaných 546 milionů dolarů totiž znamená meziroční pokles o 42 %. Sony dnes pořádá setkání s investory. Minimálně výhledy do budoucnosti PlayStation 4 ale vypadají velmi příznivě a analytici předvídají, že konzole do konce svého životního cyklu prodá více než sto milionů kusů. Podobného úspěchu v minulosti dosáhlo jen pět herních zařízení.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama