Zelnick: Investice do herních filmů nechápu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zelnick: Investice do herních filmů nechápu

Zelnick: Investice do herních filmů nechápu

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 7. 2016 07:22 5
Reklama

Filmy podle her jako by v poslední době prožívaly obrodu a do kin se jich jen v letošním roce dostala/dostane celá řada. Toto filmové odvětví si sice nese těžké stigma desítek nepovedených počinů, na druhou stranu jsme se ale už několikrát mohli přesvědčit, že vytvořit alespoň lehce nadprůměrný snímek z herní látky jde. Ředitel Take-Two Interactive Strauss Zelnick se však podobným snahám upřímně podivuje.

Napřed malá rekapitulace. V květnu se na stříbrné plátno podíval roztomilý Ratchet & Clank, následovaný o poznání robustnějším Warcraftem. V prosinci můžeme očekávat filmový Assassin’s Creed, což ale není jediné želízko v ohni francouzského Ubisoftu. Otevřeně se mluví o filmové verzi The Division, ve které by se měl objevit Jake Gyllenhaal a podle posledních zpráv i sličná zrzka Jessica Chastain, kterou můžete znát například z Interstellaru nebo Marťana. V adaptaci špionské akce Splinter Cell by zase měl zazářit Tom Hardy. Mimo to se samozřejmě chystá i reboot filmového Tomb Raideru s Alicií Vikander a zapomenout bychom neměli ani na filmy, které už dlouhá léta leží v produkčním pekle – jmenovitě The Last of Us, Uncharted nebo třeba Gears of War.

Poměrně dlouho se mluvilo i o filmu na motivy Bioshocku, který měl k životu přivést režisér Gore Verbinski. Jeho produkce však od roku 2012 nevykazuje známky života. A tím se obloukem vracíme právě k Take-Two, pod jejichž křídla značka Bioshock padá. V rozhovoru pro server GamesIndustry se šéf společnosti Zelnick vyjádřil takto:

„Nebudeme dělat filmy z vlastního rozpočtu. Je to velmi náročné odvětví, kterému se naše společnost nevěnuje. V minulosti jsem se úspěšně filmovému průmyslu věnoval a myslím, že mu dobře rozumím. Je to opravdu velmi náročná věc. Udivuje mě, že někteří naši konkurenti plně financují filmy z vlastního rozpočtu a plánují ještě investovat do jejich marketingu, ačkoli neprovozují filmovou distribuci. Samozřejmě až budoucnost ukáže, jak si povedou. My jsme ohledně licencování našich značek velmi vybíraví, protože příležitost vydělat na tom je velmi omezená a jde o poměrně velký kreativní hazard. Jinými slovy, pokud vznikne špatný film, může to vaši licenci poškodit a ani výdělky z dobrého filmu potenciální nebezpečí nevyvažují. Jsme tedy velmi, velmi opatrní.“

Zelnick má pověst opatrného obchodníka, který podobným stylem přistupuje i k VR. V minulosti se vyjádřil ve smyslu, že Take-Two určitě nebude předním vývojářem pro tuto platformu. Mrzí vás, že se nejspíš nikdy nepodíváte na film z univerza XCOM, Bioshock, Mafia nebo Grand Theft Auto? Nebo jste spíše rádi? A co takový western na motivy Red Dead Redemption?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama