We Happy Few už může vyzkoušet každý
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka We Happy Few už může vyzkoušet každý

We Happy Few už může vyzkoušet každý

Jiří Bigas

Jiří Bigas

27. 7. 2016 09:55 5
Reklama

Nadějná hra We Happy Few od studia Compulsion Games je od včerejška k dispozici v programech předběžného přístupu na PC i Xboxu One. Najdete ji na Steamu jako Early Access, v Xbox One Game Preview i na GOGu v rámci služby Games in Development. A určitě se na ni podíváme v některém z dalších vysílání i my, abyste věděli, co vlastně od této novinky čekat.

Díky svému vizuálnímu stylu, který nezapře inspiraci BioShockem, a technologii Unreal Engine 4, bývá We Happy Few nejčastěji přirovnáváno právě k populární trilogii 2K. Nicméně samotní autoři už několikrát zdůraznili, že se mnohem víc nechali ovlivnit hrami jako XCOM, Don't Starve nebo FTL. I když to z dřívějších videí nebylo příliš patrné, stačí několik málo minut ve hře, aby vám bylo jasné, že Wellington Wells není jen anglickou orwellovskou variací na Rapture nebo Colombii zasazenou do 60. let minulého století.

Ostatně přesvědčit se o tom můžete sami a brzy vás o tom přesvědčíme i my v některém z příštích videí, kde se podíváme early access verzi na zoubek. Hra obsahuje výrazné stealth prvky, survival mechanismy, crafting i procedurálně generovaný svět, který už v tuto chvíli můžete začít zkoumat navzdory skutečnosti, že po příběhové stránce se zatím rozpracovaná veze omezuje jen na prolog. Nicméně atmosféra hry, retro stylizace a všudypřítomné celospolečenské šílenství způsobené drogou Joy přirozeně jitří vzpomínky na sérii BioShock.

Vydání hry je zatím daleko. Autoři jasně říkají, že v této fázi se hotovému produktu ani zdaleka neblíží a postupem času bude do hry přibývat další obsah, objeví se nové mechanismy, rozroste se město, přibudou nové postavy a hlavně se bude pracovat na příběhu. Hra tak vyjde nejdříve příští rok. Ostatně vývojáři sami odhadují, že v předběžném přístupu bude We Happy Few šest až dvanáct měsíců. Na tuhle dystopickou jízdu se každopádně vyplatí počkat, jak se zatím zdá, protože minimálně na první pohled působí hodně originálním a svěžím dojmem. Snad ho podpoří i stejně atraktivní hratelnost.

Na GOGu je psychedelická novinka k dispozici za 28 eur, tedy v přepočtu asi 750 korun. Na Steamu se We Happy Few prodává za stejnou cenu a za verzi pro Xbox One utratíte 599 korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama