Pokémoni byli staženi do 75 milionů zařízení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pokémoni byli staženi do 75 milionů zařízení

Pokémoni byli staženi do 75 milionů zařízení

David Plecháček

David Plecháček

27. 7. 2016 09:45 5
Reklama

Pokémoni expandují a expandují dál a dál. A nejde jenom o země, kde se dají stáhnout, ale jde i o počty aktivních uživatelů za den nebo o celkový počet stažení. Pokémonům se zkrátka daří, a na jednotlivé dílčí úspěchy se teď podíváme.

Podíváme-li se prozatím pouze na americký trh, tam hra před několika dny prolomila rekord nejvíce aktivních uživatelů za jeden den. V žebříčků pěti nejúspěšnějších her je na pátém místě Slither.io, čtvrtý je Clash Royale (obojí s hodnotami kolem 5 milionů uživatelů á den), přičemž výrazně vyčnívají aktéři na stupních vítězů, když Draw Something z roku 2012 drží hodnotu kolem 15 milionů, Candy Crush Saga šplhá až ke dvaceti milionům a Pokémoni vítězí s 21 miliony aktivních uživatelů za jeden den.

Statistika, která je už několik dní stará, uvádí, že pokud počet uživatelů poroste, Pokémoni předčí i některé neherní aplikace, jako je například Snapchat nebo Google Maps. To už by byla slušná vizitka, co říkáte? Na druhou stranu, analytická společnost SurveyMonkey připomíná, že trh nikdy nebyl nakloněn hrám, které takhle rychle vystartovaly. Tak například titul Draw Something vystartoval jako raketa, ačkoliv zanedlouho počet aktivních uživatelů spadl jako kámen. Stejný osud poznala i poslední hra od Nintenda, Miitomo.

Pojďme se ale podívat na čísla aktuálnější, která tvrzení o krátkodobosti úspěchu tak trochu vyvrací. Hru si dosud stáhlo 75 milionů uživatelů, přičemž jejich počet každým dnem roste. Analytická společnost Sensor Tower poznamenává, že se jedná o aplikaci, která nejrychleji dosáhla 50 milionů stažení. Jak říká Randy Nelson ze Sensor Tower, hra je kategorií samou pro sebe.

„K dnešnímu dni je hra k dispozici ve 32 regionech ze sta, na kterých je k dispozici App Store a Google Play. I tak je hra globálně číslo jedna. Některé hry, jako Jelly Saga (spin-off hry Candy Crush, pozn. red.), přesáhnou také 50 milionů stažení poměrně rychle, často k tomu ale potřebují hojnou mobilní, internetovou nebo normální reklamu,“ říká.

Tak, čekáme na vaše tipy. Čekáte, že za několik dnů/týdnů po Pokémonech neštěkne ani pes, nebo se Pokemon Go stanou stálicí, která vydrží v popředí zájmů několik týdnů, neřku-li měsíců?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama