Co si o Go myslí Apple? Kdy budou PokeWatch?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co si o Go myslí Apple? Kdy budou PokeWatch?

Co si o Go myslí Apple? Kdy budou PokeWatch?

David Plecháček

David Plecháček

27. 7. 2016 12:50 5
Reklama

Tentokrát se podíváme na Pokémony z jiné stránky - řekněme, že z té technické. Co si o nich myslí CEO Applu Tim Cook? Co si myslí o použití rozšířené reality? A v jakém stavu se v současné době nachází Pokémon Go Plus, tedy technologický doplněk k oblíbené hře?

Cook, který oblíbené postavičky komicky přejmenoval na Poukímen,řekl, že tato hra je jasným důkazem toho, co se stane, když přijdete s revoluční aplikací. „AR (rozšířená realita, pozn. red.) může být velkou věcí, budeme do ní nadále investovat,“ prohlásil. Společnost kromě toho investuje i do VR, což potvrdila akvizicí studia Metalio či Flyby Media, kteří se oba VR potažmo AR zabývají. Poslední podobná akvizice proběhla letos v lednu, kdy Apple koupil Emotient.

Cook rozšířenou realitu nevidí jako novou oddělenou platformu, nýbrž jako něco, co se kloubí dohromady se smartphony a tablety. Jinak ho samozřejmě těší, jaký má studio Niantic úspěch a na jaké další trhy zamíří.

Pokémoni měli expandovat i díky přenosnému zařízení Pokémon Go Plus, který by měl hlásit novou potvůrku či nový PokeStop v okolí, a další. Se smartphonem či tabletem by se měl párovat skrze bluetooth. Toto příslušenství bude vyrábět a distribuovat Nintendo, přičemž si jej v základu cení na 35 dolarů (přibližně 900 korun). Už teď je ale jisté, že cena u obchodníků bude o dost vyšší.

Doplněk se měl prodávat už od konce července, americká pobočka Nintenda ale na svém Twitteru potvrdila, že se tak nestane. Nové datum vydání je stanoveno na září. Snad ještě bude dostatek zákazníků, kteří o takovou vychytávku budou jevit zájem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama