Autor Super Meat Boy chystá nový projekt
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autor Super Meat Boy chystá nový projekt

Autor Super Meat Boy chystá nový projekt

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 7. 2016 13:35 1
Reklama

Edmund McMillen je jedním z indie vývojářů, o kterých není moc slyšet, jeho známější díla jsou však ryzím zlatem nezávislé scény. Do srdcí hráčů se nesmazatelně zapsal hardcore plošinovkou Super Meat Boy a do toho mého zas pomocí nevšedního sklepně-děložního dobrodružství Binding of Isaac. Co ale kutí nového?

Kromě projektu The Legend of Bum-bo, který McMillenovi leží na stole už nějaký čas, se v uplynulých dnech pochlubil kratičkou ukázkou ze zbrusu nové hry. Ta zatím nemá ani název, ale z přibližně dvaceti vteřin si můžete udělat alespoň zběžný obrázek, jak bude fungovat. McMillen v ní prohlubuje svůj koncept plošinovky, nestydí se využívat některé assety z předchozích her, ale minimálně perspektiva, kterou hra rozpracovaný projekt nabízí, je velice zajímavá. Podle všeho se budeme pohybovat odspoda nahoru v rámci určitého válce, nebo spirály, chcete-li a v cestě nám samozřejmě budou stát jak vražedné překážky, tak i bizarní nepřátelé, kteří jsou pro vývojářovu tvorbu typičtí. Kdo se někdy za pomocí slz snažil porazit obří hovínko, určitě mi dá zapravdu.

Jednoduchý, čistý design i originální grafické pojetí je poznávacím znamením McMillenovy práce. Dalším zásadním znakem je pak náhodně generované prostředí, které například zmiňovanému Binding of Isaac umožnilo zabavit hráče na desítky i stovky hodin. Co se týče již rozpracované hry The Legend of Bum-bo, mělo by jít o tahové RPG s prvky puzzle. O hudební doprovod se v případě obou chystaných projektů postará duo Ridiculon, nyní už prakticky dvorní skladatelé Edmunda McMillena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama