NX bude handheld s čipem Tegra X1
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NX bude handheld s čipem Tegra X1

NX bude handheld s čipem Tegra X1

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 7. 2016 14:30 44
Reklama

Ještě ráno jsme psali informaci o tom, že se Nintendo NX brzy představí v rámci velkých médií. Uplynulo několik hodin a je velice pravděpodobné, že k tomu došlo. Pokud můžeme věřit zdrojům britského Eurogameru, bude Nintendo NX přenosným zařízením, které bude možno doma připojit k televizi a využít jako domácí konzoli.

Jádrem celého zařízení má být mobilní procesor Nvidia Tegra, což potvrzuje i server Digital Foundry, poukazujíce na čip Tegra X1, který se nachází ve vývojových kitech pro NX. O velikosti zařízení nebo o tom, jaký typ displeje bude využívat, zatím nevíme nic.

Čip Tegra X1 využívá i Nvidia Shield a jedná se rozhodně o velmi podařený kus hardware. Hry na Shieldu zvládá i v 1080p, ačkoli zdroje z Digital Foundry očekávají na handheldu spíše 720p. Pokud by se tato informace potvrdila, byl by konec spekulacím o výkonu konkurujícím současné generaci konzolí.

V uplynulých měsících jsme vás několikrát informovali o tom, že se Nintendo rozhodlo odstoupit od optických médií a vrátit do hry klasické cartridge. I to by dávalo vzhledem k přenosnému charakteru nové konzole smysl, zdroje navíc nyní toto rozhodnutí potvrzují. Nintendo údajně v minulosti zvažovalo i možnost čistě digitální distribuce her pro nové zařízení, nakonec ale zůstalo u způsobu, osvědčeném ze současného handheldu 3DS. Cartridge mají mít kapacitu 32 GB.

Fanoušky zpětné kompatibility následující informace asi nepotěší, ale s ohledem na výrazně odlišný hardware není v plánu podpora starých her. Více se o zařízení máme dozvědět v září, japonský výrobce se chce vyhnout PR problémům, které provázely oznámení Wii U a konzoli bude nabízet s jednoduchou filozofií „hraní kdekoli“.

Samotné Nintendo se k uniklým zprávám dosud nevyjádřilo. Berte je tedy zatím s rezervou, byť spoustu aspektů dává smysl s přihlédnutím k minulým zprávám a faktu, že handheldy jsou momentálně pro Nintendo vítězným polem, na rozdíl od trhu s domácími konzolemi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama