Microsoft: Xbox 360 se mohl jmenovat Xbox 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft: Xbox 360 se mohl jmenovat Xbox 3

Microsoft: Xbox 360 se mohl jmenovat Xbox 3

David Plecháček

David Plecháček

26. 7. 2016 08:17 3
Reklama

Xbox, X360 a XOne. Už sám o sobě je tento sled dost nešťastný, ale mohlo být hůř. Xbox, Xbox 3 a Xbox One? To by si člověk, který se v herním průmyslu neorientuje, klepal na čelo. Jenže jak potvrdil bývalý prezident divize zábavních zařízení v Microsoftu Robbie Bach, tak tomu opravdu mohlo být.

Ačkoliv se to zdá jako hloupost, určitou logiku takové úvahy mají (pomineme-li zcestné označení Xboxu One). Zatímco proti PlayStationu 2 bojovalo zařízení stroze pojmenované Xbox, proti PlayStationu 3 by měl bojovat Xbox 2. „Nechcete přeci navodit dojem, že jste o generaci pozadu, tak proč (dvojku v názvu) nepřeskočit?“ vysvětluje Bach. „Xbox 3 byl na seznamu možných názvů, nechcete, aby vám ujel vlak. Nechcete, aby byl Xbox 2 srovnáván s PlayStationem 3,“ říká.

Ostatně ani oznámení Xboxu One se neobešlo bez jistého údivu nad jeho pojmenováním. Microsoft si ale pravděpodobně řekl, že jedna a čtyři jsou od sebe natolik vzdálené, že by si nikdo nemyslel, že by byl se svým zařízením tak moc pozadu. Ale co se vůbec divíme! Nemusíme chodit daleko a zjistíme, že si MS s číslováním hlavu nedělá. Windows 7, W8, W8.1, W10... takhle nás to tuším ve škole neučili. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama