Insider: Odhalení NX je na spadnutí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Insider: Odhalení NX je na spadnutí

Insider: Odhalení NX je na spadnutí

Pavel Makal

Pavel Makal

26. 7. 2016 08:48 2
Reklama

Na to, že se má Nintendo NX na trhu objevit už příští březen, toho o něm víme povážlivě málo a čas běží. Nintendo je sice známo svými značně neobvyklými postupy, je však nad slunce jasné, že byť je velká většina herního světa stále napnuta, co nám japonský výrobce představí, k budování opravdového ruchu kolem nového zařízení je ten nejvyšší čas. A možná, že už nebudeme muset čekat dlouho.

Emily Rogers je jméno, které se kolem NX už několikrát objevilo. Tato insiderka před několika měsíci na diskuzním fóru NeoGAF odhalila několika prozatím nepodložených zpráv, že nová konzole od Nintenda bude využívat x86 architekturu a grafický čip od AMD. Nyní ale obrací a obě informace podle ní nejsou založeny na pravdě. Na NeoGAFu se znovu vyjádřila s tím, že jí několik nezávislých zdrojů z blízkosti Nintenda informovalo, že GPU nebude od AMD a i architektura zařízení bude odlišná.

Ve svém článku o chystané konzoli uvádí, že NX bude zařízení dost odlišné od konkurenční PS4 a Xbox One. Konzole od Nintenda bude mít vlastní speciální čipy a celkový design hardware bude velice moderní. O čipech se mluví jako o špičkové technologii, to ale podle Rogersové neznamená, že Nintendo cílí na pozici nejsilnějšího hardware na trhu. I tak ale insiderka podotýká, že hardware NX bude velice dobrý. Vyjádřila se dokonce i k ceně, bohužel s mírnými obavami. Podle ní směřují prognózy spíše k vyšším částkám, doufá ale že to tak nakonec nedopadne.

Tím snad nejdůležitějším elementem jejích nových poznatků je informace, že v nejbližší době by se měly na internetu začít objevovat zprávy o NX z velkých herních webů. Dá se tedy předpokládat, že západní média už dostala možnost strávit s konzolí nějaký čas a brzy bychom se mohli dočkat zasvěcených hands-on reportáží. Nevím, jak vy, ale my v redakci už se opravdu těšíme, až se celá rouška tajemství odhrne a konečně budeme vědět, na čem jsme. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama