Vyjde Street Fighter V na Xboxu One?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vyjde Street Fighter V na Xboxu One?

Vyjde Street Fighter V na Xboxu One?

Jiří Bigas

Jiří Bigas

25. 7. 2016 15:05
Reklama

I když Capcom v minulosti opakovaně zdůrazňoval, že se bojovka Street Fighter V nikdy a v žádné podobě neobjeví na konzoli Xbox One, mohl jen hráče záměrně trochu mystifikovat, anebo v důsledku okolností změnit názor. Zdá se totiž, že by se poslední díl této legendární série mohl skutečně na systém od Microsoftu probojovat.

Capcom tvrdil, že Street Fighter V navždy zůstane exkluzivní pro PC a PS4. Platit to mělo i pro všechny případné Super, Ultra či Turbo verze. Jenže se objevují náznaky, že strategické partnerství mezi Sony a Capcomem nemusí trvat navěky. Ostatně Capcom má na druhou stranu časovou exkluzivitu pro Dead Rising 4 na Xboxu One, který by se po roce mohl rovněž objevit na dalších konzolích. Nejen PS4, ale třeba i Nintendu NX.

Rozporuplně přijatý, ale stále velmi slušně hodnocený regulérní pátý díl ságy se měl krátce objevit na americkém a kanadském Amazonu. Řada uživatelů fóra Reddit tvrdí, že si toho všimli, než hra z nabídky zase potichu zmizela. Nikdo nemůže v tuhle chvíli vyloučit, že nejde jen o nejapný žert nebo podvrh, ale na druhou stranu by to nebylo ani zdaleka poprvé, kdy k podobnému obratu vydavatel došel a byl takto odhalen předčasně.

Kdybychom chtěli spekulovat, nabízí se možnost, že Capcomu mohla dosud vadit absence cross-platform multiplayeru, kterou podporuje Street Fighter V na PC a PS4. Dost možná se ale schyluje k velké revoluci a hraní napříč konzolemi se stane realitou. Hodně o to usilují autoři hitu Rocket League, kteří se chystají na nějakou velkou novinku. Nemohlo by jít právě o cross-platform? A nemohla by jeho dostupnost na PS4-XO být dostatečně dobrým důvodem pro uvedení SFV na Xbox One? Nehledě na to, že si hra potřebuje trochu spravit reputaci a další prodeje by jí rozhodně neuškodily…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama