Ludens zosobňuje Kojima Productions
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ludens zosobňuje Kojima Productions

Ludens zosobňuje Kojima Productions

Pavel Makal

Pavel Makal

25. 7. 2016 15:22 3
Reklama

Jestli Hideo Kodžima něco vážně umí, pak je to, samozřejmě vedle skvělých her, dokonalé PR a rozruch, který se vždy točí kolem jeho osoby a firmy. Na letošním Comic-Conu se pochlubil s novým videem. Nejedná se bohužel o novinku z chystané hry Death Stranding, nýbrž o logo trailer Kojima Productions. I tak je ale na co se dívat.

Hlavní roli v půlminutovém filmečku samozřejmě hraje Ludens, maskot firmy, který se ocitá na místě, které by připomínalo náš známý Měsíc, pokud by se tento nacházel pod vodou. V pozadí se na okamžik objeví i velryba, která dá vzpomenout na jednu řádně psychedelickou scénu z MGS5: The Phantom Pain.

Kodžima k traileru říká: „Napřed to vypadá, že je Ludens pod vodou, vidíme jeho stopy v písku. Zdá se, jako by kráčel oceánem. Celá myšlenka tkví v cestě, kam se ještě nikdy nevydal, pak si povšimnete něčeho velkého, co mu zkříží cestu. Máte si myslet, že jde o oceán, nakonec se ale jedná o cizí planetu. Pak tu také je vlajka a ta obří velryba, o které je těžko říct, zda je reálná, nebo jen iluzorní. Je to fakt nuda, když to takhle vysvětluji.“

Na otázku, zda se Ludens objeví i v chystané hře, odpověděl Kodžima záporně. Zároveň však dodal, že i tak si s ním můžete hrát. Můžete si ho prý dát třeba na nějaký fan art nebo tak něco. Slavný designér následně mluvil o založení firmy Kojima Productions po svém neslavném odchodu z Konami. Opět došlo na Ludense, maskota studia:

„Ludens reprezentuje Kojima Productions. Naším konceptem je použití těch nejmodernějších technologií a zkoumání neznáma. Jeden holandský vědec vyslovil myšlenku, že čím víc si hrajeme, tím víc se vyvíjíme. Takový chci být, tento koncept chci vložit do Homo Ludens. Vytvořil jsem tento koncept a předal jej Jodži Šinkawovi. Tato výstroj, která vám dovolí cestovat prakticky kamkoli, je jako skafandr. Chtěl jsem, aby vypadal něco mezi rytířem a samurajem.“

Ludens také obdržel svou vlastní řadu sošek a akčních figurek a jak se zdá, je opravdu nedílnou součástí Kojima Productions. Přejeme Hideovi, aby pro všechno to hraní nezapomněl, že nám slíbil opravdu nezapomenutelnou hru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama