Bez používání Live váš Gamertag propadne
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bez používání Live váš Gamertag propadne

Bez používání Live váš Gamertag propadne

Jiří Bigas

Jiří Bigas

25. 7. 2016 15:38 3
Reklama

Nepoužíváte svůj účet na Xbox Live? Pak o něj můžete přijít, vzkazuje Microsoft. Pokud se alespoň jednou za pět let ke službě nepřihlásíte, váš Gamertag vám může propadnout.

Pokud chcete mít jistotu, že o Gamertag nepřijdete ani v případě, že jste třeba v této generaci dali přednost před Xboxem One konzoli od Sony, musíte se i tak přihlásit ke službě Live alespoň jednou za pět let. Nová pravidla vejdou v platnost v polovině září.

Není nicméně zatím zcela jasné, jaký by taková ztráta Gamertagu měla vliv třeba na nákupy digitálních her prostřednictvím Live účtu. Microsoft se k tomu zatím nevyjádřil a média tuto možnost interpretují různě. Někdo se domnívá, že přijdete i o všechny zakoupené věci, jiní si myslí, že ty se vážou na účet jako takový a ztratíte jen identitu prostřednictvím Gamertagu.

Ovšem v ujednání se také píše, že pokud se k účtu nepřihlásíte ve stanovené době, Microsoft jej bude považovat za neaktivní a uzavře jej - účet, nikoli Gamertag. V tuto chvíli se čeká na oficiální vyjádření výrobce, který vnese do celého problému jistě brzy více světla. Pokud bychom si ale měli tipnout, věříme, že o účet jako takový ani nákupy byste nepřišli, to by bylo proti zdravému rozumu a Microsoft se jen pokusí vrátit do oběhu některé nepoužívané Gamertagy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama