PC verze GoW 4 nebude pouze portem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PC verze GoW 4 nebude pouze portem

PC verze GoW 4 nebude pouze portem

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

23. 7. 2016 09:39 3
Reklama

Technický ředitel vývoje čtvrtých Gears of War, Mike Rayner, se rozhovořil o aspektech PC verze Gears of War 4 a uklidnil tak PC komunitu tím, že verze pro Windows by rozhodně neměla být jen tak ledajakým portem. Tým věnuje zvláštní péči verzi pro počítače a výsledkem je tak několik unikátních prvků, kterých se budoucí majitelé verze pro Xbox nedočkají.

Pravděpodobně největším přínosem je odemčený framerate v rámci příběhové kampaně, což by mohlo přinést odlišný pocit z hraní oproti Xbox edici hry. Zda se tato vlastnost bude týkat i kooperativního hraní, to zatím nevíme, jisté však je to, že multiplayer bude mít zámek, a to pravděpodobně na hodnotě 60 snímků za vteřinu. Důvodem je jistě to, aby se cross-platformní multiplayer choval stejně na televizích i na monitorech.

Chybět nebude vertikální synchronizace, podpora dynamického rozlišení a textury v rozlišení až 4K.

PC verze nadále slibuje být maximálně optimalizovaná s pochopitelnou podporou myši i klávesnice a plynulým zážitkem. Použitý multiplatformní engine (UE 4) k dobré optimalizaci ostatně přímo vybízí a těšit se v případě PC verze lze i na podstatně detailnější grafická nastavení hry. To prozatím čítá a nabízí až 28 položek s tím, že finální počet může ještě vzrůst. Chybět nebude vertikální synchronizace, podpora dynamického rozlišení a textury v rozlišení až 4K. Vybrané nastavení si pak mohou hráči ozkoušet za pomocí vestavěného benchmarku.

Sliby jsou to každopádně hezké a až 11. říjen ukáže, zda jim také autoři dokázali dostát. Každopádně o tom, že ani Xbox verze nebude z technického hlediska jakkoli zaostalá se můžete přesvědčit z přiloženého videa. V tom redaktoři magazínu Digital Foundry rozebrali E3 prezentaci hry z hlediska běhu hry a jejího frameratu. Prezentovaná demoverze přitom běžela právě na Xbox One a připomenout si můžeme i slib ten, že plná verze bude hezčí než beta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama