Hyper Light Drifter brzy dorazí i na konzole
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hyper Light Drifter brzy dorazí i na konzole

Hyper Light Drifter brzy dorazí i na konzole

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

15. 7. 2016 14:03 4
Reklama

Nezávislé retro akční RPG Hyper Light Drifter dorazí několik měsíců po svém PC debutu také na konzole. Tam vyjde již za necelé dva týdny, 26. července, a nabídne hráčům identický zážitek jako na PC – tedy akční RPG zasazené do světa plného nebezpečí.

V žánru se jedná o návrat ke klasikám, k nimž se řadí například série Zelda, v tomto případě je ale samozřejmě na pořadu dne moderní přístup a herní mechaniky odpovídající dnešní době. Ve hře se tak moderna mísí s ručními animacemi a hratelností, kterou je sice velmi snadné pochopit, ale podstatně obtížnější je zvládnout ji na odpovídající úrovni.

Svět hry poskytuje spoustu nebezpečí a umřít je snadné, dopomoci k opaku ale mají RPG prvky v čele s vylepšováním zbraní a s možností naučit svoji postavu novým schopnostem. S těmi pak mohou hráči objevovat nová a nová tajemství hry i jejího světa.

Druhá polovina července pak značí příchod hry na PlayStation 4 a na Xbox One, v zapomnění ale ještě rozhodně neupadly verze pro Vitu a Wii U, na kterých se údajně stále ještě pracuje a které jsou stále na pořadu dne. Na Vitu hra dorazí nejdříve na podzim, bližší detaily verze pro Wii U přislibují autoři sdílet ještě během léta. I tyto edice si ale jistě dokáží najít své publikum – to se v případě PC verze autorům podařilo na svoji získat ještě před samotným vydáním a na Kickstarteru v předstihu vybrali 645 tisíc dolarů. Požadovali přitom pouhých 27 tisíc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama