Horor Scorn vás vrhne do neznámého světa
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Horor Scorn vás vrhne do neznámého světa

Horor Scorn vás vrhne do neznámého světa

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

1. 7. 2016 12:02 6
Reklama

Příští rok bychom se mohli na PC dočkat zajímavého atmosférického hororu. Tedy alespoň pokud projde programem Steam Greenlight a pokud samozřejmě půjde vše podle plánu a ne tak, jako v případě zrušeného a posledního stébla naděje se chytajícího Allison Road.

Dnes představovaný Scorn se prezentuje teaser trailerem, jenž láká na surrealistickou atmosféru a na něco skutečně děsivého, byť záběry přímo ze hry ještě očekávat nelze. Hra bude zasazena do temného světa, ve kterém nic není normální a který budí dojem děsu z neznáma.

Hráči se ocitnou uprostřed děsivé noční můry, která nemá ani začátku ani konce a vymotat se z podivného prostředí ve zdraví duševním i psychickém se tak stane úkolem číslo jedna. Procházet přitom budou sérii vzájemně propojených světů, a to v libovolném pořadí.

Tvůrci tak slibují nelineární zážitek ve hře, kde bude v každém světě zapotřebí vyřešit odlišnou sérii hádanek a kde každý takový bude mít vlastní prostředí i odlišné typy nepřátel. Pozornost hráčů si přitom budou tvůrci podmiňovat postupným odemykáním nových schopností i dalších lokací.

Každá bude něco vyprávět a nabízet, samotný příběh ale nebude podáván formou klasických cutscén, ale za pomocí prostředí samotného a událostí v něm. Bude tedy třeba být neustále v pozoru a sledovat pečlivě své okolí – hra se s nikým mazat nebude a přehlédnutí důležitého detailu může znamenat značné komplikace. Jakákoli interakce pak proběhne co možná nejrealističtěji a srbské studio Ebb Software slibuje, že hráči ucítí každý pohyb postavy. Předměty tak bude ze země zvedat ruka, uvidíme vlastní nohy a za páku mechanismu bude opět zabírat paže samotného avatara.

Otázkou samozřejmě je, nakolik taková mechanika postupu hrou může ještě dnes fungovat a zda se tato first person adventura nezvrhne v prostý pixel hunt, nicméně prozatímní koncept vypadá zajímavě a díky zveřejněným záběrům především řádně temně.

Příští rok pak vyjde první část vyprávění – hororová adventura Scorn totiž bude rozdělená do dvou celků. První ponese jméno Dasein a tvůrci nadále slibují, že vydají jen tyto dvě části. Jakékoli další ždímání v podobě DLC se tak konat nebude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama