Nový Quake je PC exkluzivní kvůli výkonu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový Quake je PC exkluzivní kvůli výkonu

Nový Quake je PC exkluzivní kvůli výkonu

Pavel Makal

Pavel Makal

30. 6. 2016 14:15 17
Reklama

Když se na E3 konferenci Bethesdy ozvalo jméno Quake, jen málokterému příznivci stříleček se nezatajil dech. Když se ale záhy ukázalo, že nový díl s podtitulem Champions bude primárně cílit na progamingovou scénu, napětí v srdcích obyčejných hráčů zas citelně opadlo. Nový Quake navíc míří jen na PC a vývojáři pro to mají dobré vysvětlení.

Kreativní ředited id Software Tim Willits v rozhovoru pro server GameSpot uvedl, že důvodem vydání exkluzivně pro PC je naprostá nezbytnost dosažení vysoké hodnoty FPS. Podle Willtse si už u Quake Live studio osahalo, že přechod ze 30 na 60 FPS je obrovský, ze 60 na 120 je stejně tak patrný.

Podobné záležitosti se podle vývojářů týkají především hardcore hráčů. „Většina z nás, mě nevyjímaje, ten rozdíl nedokáže postřehnout. Jsou ale hráči, kteří mají takřka nadlidské schopnosti. A my nemůžeme přijít a říct, že pro ně máme zábavnou hru, která pak ale nebude neuvěřitelně rychlá. Protože pokud přijdeme o profesionální publikum, budeme mít problém. Proto je to hra pouze pro PC. Žádné výmluvy. Žádná omezení,“ dodává Willits. Více informací o superrychlé střílečce bychom se měli dozvědět na letošním QuakeConu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama