Sony: Play Anywhere pro nás nic nemění
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony: Play Anywhere pro nás nic nemění

Sony: Play Anywhere pro nás nic nemění

David Plecháček

David Plecháček

29. 6. 2016 11:17 15
Reklama

Když před několika měsíci začaly vycházet zprávy od Phila Spencera ohledně modovatelného Xboxu, prohlásil jsem, že si přeji, aby se z toho Sony nezbláznila. Tehdy, před několika měsíci, jsem měl na mysli něco ve smyslu PlayStation Neo. Když před několika týdny Microsoft - rozumějte opět Phil Spencer - oznámil strategii Play Anywhere (která propojí Xbox a OS Windows), přemýšlel jsem, zda na to Sony nějak zareaguje.

Nezareagovala. A ani nezareaguje. Prohlásil to na sjezdu investorů prezident Sony Interactive Entertainment Andrew House. Není úplně standardní komentovat cizí strategie, ale House se k celé věci postavil čelem a řekl, že v této službě nevidí žádnou hrozbu.

Konkrétně řekl: „Vždycky váhám, zda mám být vtažen do diskuzí ohledně strategií jiných společností. Raději hovořím o naší vlastní strategii... ale je pravda, že Microsoft klad důraz na propojení Xboxu a PC. Uvidíme, zda je v tomto segmentu tak velká poptávka, aby se to vyplatilo.“

V tuto chvíli se pro Sony nic nemění: „(Službu Play Anywhere) nevnímáme jako něco, kvůli čemu bychom museli měnit naše plány a strategii. Stále u nás převažuje názor, dle nějž dobře zpracovaný uzavřený ekosystém je ta cesta, kterou bychom měli jít. To zůstává naší strategií,“ řekl. Jinými slovy, Sony nevnímá službu Play Anywhere jako nějakou hrozbu, která by nalákala hráče ke konkurenci. Souhlasíte? Dle nás bylo loňské odhalení zpětné kompatibility rozhodně větším lákadlem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama