PS Plus předplácí 20M lidí, podíl PSN roste
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS Plus předplácí 20M lidí, podíl PSN roste

PS Plus předplácí 20M lidí, podíl PSN roste

David Plecháček

David Plecháček

29. 6. 2016 09:58 6
Reklama

Pro Sony je červen evidentně rušným měsícem. Sotva skončil veletrh E3, už se musí ohánět a na schůzce investorů vysvětlovat a náležitě ukazovat, jak si v minulém fiskálním období společnost vedla. Z dostupných dokumentů pramení několik zajímavých údajů i pro nás.

Začněme tím, jaké cíle si společnost vytyčila na fiskální rok 2015. Rozšířit počet uživatelů PlayStationu 4? Splněno, vždyť se jich prodalo přes 40 milionů.

Další - podporovat další související prodeje? Splněno. Skrze PSN se prodalo o 51 procent více věcí než v roce předchozím. Navíc roste i počet majitelů PS Plus. Konečně jsme se dozvěděli i přesné číslo, kolik hráčů si danou službu skutečně předplácí. Je jich 20,8 milionu. Pokud budeme vycházet z údajů z konce března, kdy bylo v oběhu nějakých 40 milionů PlayStationů 4, počet majitelů PS Plus se zastaví přibližně v polovině. Samozřejmě s drobnou odchylkou, ostatně musíme brát v potaz, že mohou existovat hráči, kteří stále vlastní PS3 a předplatné si platí třeba jen tam - moc jich ale, předpokládám, nebude.

Za zmínku stojí i splnění plánu investovat do dalších technologií i partnerů, přičemž tento bod si můžeme také odškrtnou, neboť PlayStation VR vyjde v říjnu, a Hideo Kodžima - který je v dokumentu vyloženě zmíněn - na E3 představil novou hru, kterou ve spolupráci se Sony vyvíjí. Rovnou u této poslední podkategorie si můžeme říct, co se u Sony plánuje do budoucna - společnost by ráda PS VR využívala i na jiné věci, než jsou hry, a tak bude investovat i do neherního odvětví. Zároveň by v Japonsku chtěli posílit PlayStation jako značku a to tak, že se bude ještě více investovat do dalšího obsahu. 

PS Plus předplácí 20M lidí, podíl PSN roste
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama