Sony: Zvěsti o nových konzolích jsou jen drby
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony: Zvěsti o nových konzolích jsou jen drby

Sony: Zvěsti o nových konzolích jsou jen drby

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 6. 2016 11:22 5
Reklama

Spekulacím o nových konzolích nebude evidentně konec ještě pěkně dlouho. Scorpio má být nejsilnější konzolí všech dob a totálně vypálit rybník PS Neo, NX má být stolní konzolí a handheldem zároveň…no vždyť už to z uplynulých týdnů znáte nazpaměť. Ze strany Sony teď ale zazněl jednoznačný hlas rozumu, zklidňující vášně.

Jim Ryan, prezident evropské větve Sony v rozhovoru pro francouzský server JeuxVideo prohlásil, že všechny informace, které se kolem nových konzolí momentálně točí, jsou pouhými drby. Spekulace o výkonu a schopnostech podle něj nemají smysl do chvíle, než Sony oficiálně oznámí specifikace chystané konzole, jejíž existenci teprve těsně před E3 firma potvrdila. Kromě toho, že je Neo ve vývoji, nevíme o tomto zařízení zhola nic.

Podle Ryana je tedy nyní rozumné počkat na tvrdá fakta. Tento přístup bohužel mírně podkopává Ryanův kolega Shawn Layden, který v minulosti zmínil, že Scorpio skutečně bude silnější než Neo. Podle Laydenových slov hledají obě firmy svůj způsob, jak naložit s mezigeneračním upgradem konzolí. Layden sice nevěří, že by hardwarový náskok mohl Microsoftu sám o sobě zajistit zdrcující převahu, pro spoustu hráčů je ale právě papírový výkon tím, co rozhoduje při nákupu herního zařízení.

Na druhou stranu se v historii objevilo mnoho případů, kdy slabší konzole byla nakonec úspěšnější. Jmenujme první i druhý PlayStation, Wii nebo z dávné minulosti NES. Vždy nakonec záleží na nabídce kvalitních her a podpoře vývojářů. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama