Overwatch popularitou v Asii překonal LoL
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Overwatch popularitou v Asii překonal LoL

Overwatch popularitou v Asii překonal LoL

David Plecháček

David Plecháček

28. 6. 2016 10:22 5
Reklama

Asie je pro hry obrovským trhem, zejména pro ty multiplayerové. Zkrátka a dobře, kdo má připojení k internetu, dokazuje si, že není malé děcko a hraje League of Legends. Tato hra dlouhou dobu vévodila i korejským internetovým kavárnám, přičemž se karta začíná povážlivě otáčet.

Blizzard totiž se svou novou IP zase jednou udělal díru do světa. Tato barevná střílečka se skvěle prodává, hrají ji miliony hráčů a pomalu ale jistě začíná ohrožovat piedestal velikánů PC online hraní.

Kdo by to byl před několika měsíci řekl, že i tak populární série jako League of Legends neodolá nástupu MOBA FPS žánru, a v mnohých statistikách opustí své výhradní postavení? Konkrétně, pokud se bavíme čistě o Jižní Koreji, LoL se na výsluní popularity drželo od roku 2012.

Pravdou je, že Korea je baštou titulů od Blizzardu. Kromě Overwatche si na tomto trhu skvěle vedl už stařičký StarCraft, který si uzmul srdce nejedné Korejky a nejednoho Korejce na dlouhá léta. Ostatně mezi nejlepšími hráči StarCraftu se mnoho Jihokorejců stále pohybuje. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama