Nintendo tají NX kvůli záhadné funkci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo tají NX kvůli záhadné funkci

Nintendo tají NX kvůli záhadné funkci

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 6. 2016 15:00 10
Reklama

Nintendo NX je jednou velkou neznámou, která se sice často objevuje v nejrůznějších spekulacích, fakta ovšem zatím pořád neznáme vůbec žádná, navzdory plánovanému začátku prodeje na začátku příštího roku. Proč si Nintendo schovává všechny karty tak blízko u těla nyní naznačil sám Šigeru Mijamoto.

Legenda herního průmyslu a duchovní otec některých z nejslavnějších postav a herních sérií navázala na tajemstvím obestřené prohlášení, že NX nebudou pouhou konzolí v tradičním slova smyslu. Nové zařízení od Nintenda se má od své konkurence na trhu lišit v některých klíčových vlastnostech, jejichž charakter je ale stále záhadou.

Mijamoto se v rozhovoru nechal slyšet, že stran NX pracují s jistou myšlenkou, kterou ale prozatím nechce a nemůže sdílet s veřejností. Má ovšem jít o převratný element, který NX dodá punc výjimečnosti. Slavný producent také odmítl jakkoli komentovat snažení konkurence. Zmínil, že pokud by ve vývoji NX šlo jen o následování technologického pokroku, celý proces by fungoval daleko rychleji. Nintendu však jde o něco více.

Tajnosti kolem připravované konzole tedy nadále pokračují, je ale nasnadě, že půjde zřejmě o něco velkého, když je Nintendo až úskostlivě opatrné na jakékoli úniky informací. Pravdou je, že byť se může příští jaro jevit jako dost vzdálené, čas běží a naše trpělivost i důvěra v úspěch se začínají povážlivě krátit. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama