Informace o Tekken 7 přímo od Harady
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Informace o Tekken 7 přímo od Harady

Informace o Tekken 7 přímo od Harady

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 6. 2016 09:23 6
Reklama

Tekken 7 se nám ukázal na E3 v celé své kráse, ale kromě efektního souboje mezi Heihachim a hostujícím Akumou ze Street Fighteru jsme se o hře moc nedozvěděli. Naštěstí PlayStation Blog iniciativně vyzpovídal Kacuhiro Haradu, duchovního otce a hlavního producenta série.

Novinek nebude rozhodně málo. První věcí, kterou Harada v rozhovoru zmínil, jsou interaktivní cutscény. Příběhy hrdinů tak už nebudete jen pasivně sledovat, nýbrž se do nich sami zapojíte sérií quick time eventů. Nutno podotknout, že pokud se vašim prstům nedostává hbitosti, bude neúspěch v těchto scénách penalizován ztrátou části zdraví v nadcházejícím boji. Je ale pravda, že hbité prsty jsou jedním ze základních předpokladů hraní bojovek, nedělal bych si tedy z podobných prohlášení vrásky.

Mnohem zajímavějším novým elementem je návštěva Akumy z konkurenční série Street Fighter. Ta už s Tekkenem jednou změřila síly v crossoveru Street Fighter vs. Tekken a popravdě, než se na obrazovce objevil nápis Tekken 7, čekali jsme od videa na E3 oznámení opačného spojení obou her, tedy Tekken vs. Street Fighter, o kterém se již v minulosti také hovořilo. Akuma má být věrně převeden do boje ve 3D prostoru, včetně veškerých svých známých úderů a komb. Harada poznamenal, že opravdovou výzvou bylo právě převedení unikátního stylu a vzhledu do 3D. Kromě toho Akuma hraje zásadní roli v příběhu. Učinil pakt s Kazumi a slíbil, že sprovodí ze světa jejího manžela a syna, tedy Heihachiho a Kazuyu. Na konci sedmého dílu by mělo dojít ke konečnému uzavření příběhu rodiny Mishima.

Harada se nadále rozpovídal o některých herních mechanismech. Svůj návrat oslaví Rage, tentokrát však ve dvou variantách. Rage Drives jsou útoky, použitelné i v kombech, které působí bonusová zranění. Oproti tomu Rage Arts jsou silné a drtivé ukončovací chvaty, které buď přivedou vašeho protivníka do kritického stavu, nebo jej rovnou nadobro vyřídí. Má to ale háček, poškození způsobené Rage Arts je úměrné stavu vašeho vlastního zdraví. Dalším novým prvkem je takzvaný Power Crush, silné kombo, které nelze zastavit ani způsobením poškození.

Jako poslední zmínil Harada nové přírůstky do žebříčku bijců. Kromě starých známých se tedy potkáte s Brazilkou Katarinou, Italem Claudiem, Lucky Chloe z Japonska, Josie z Filipín a Shaheenem ze Saudské Arábie. Harada tvrdí, že se v teamu snažili postihnout co nejširší publikum ze všech koutů světa a nabídnout každému hráči postavu, se kterou by se mohl ztotožnit. Tekken 7 můžeme očekávat počátkem příštího roku na PC a současných konzolích. Podle E3 videa se zdá, že před sebou máme klasickou parádní řež.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama