Hry z Riftu jsou znovu hratelné na Vive
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hry z Riftu jsou znovu hratelné na Vive

Hry z Riftu jsou znovu hratelné na Vive

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

27. 6. 2016 13:39 9
Reklama

Lidé ze společnosti Oculus VR zatočili kormidlem a zčistajasna razí nový směr – po softwarovém uzamčení exkluzivních titulů pouze pro zařízení Oculus Rift tuto ochranu zrušili a slíbili, že nic podobného už v budoucnu nenastane. Jinými slovy – k překvapení všech zúčastněných jsou hry z Oculus Rift opět hratelné na HTC Vive pomocí softwaru třetí strany - Revive.

S obecně převládajícím názorem, že HTC Vive je lepším VR zařízením nežli právě Oculus Rift, si zřejmě v Oculus VR spočítali, že bude výhodné zaměřit se i na tržby z prodeje her, a pokud k nim vede cesta přes neoficiální „port“ na HTC Vive, touto cestou vykročí.

Situaci samozřejmě oficiálně komentovali lidé z Oculus VR a potvrdili, že není v jejich úmyslu jakkoliv brzdit v rozletu odvětví virtuální reality. Naznačují ale, že status quo zůstane zachován pouze v případě, nestane-li se z Revive masový komerční produkt, což by byla podle Jasona Rubina úplně jiná situace. Z tábora vývojářů Revive se ale zpátky ozývá, že nejsou žádní zloději a plně podporují originální a nezměněný software Oculus Rift. Snaha je zkrátka nabídnout platícím zákazníkům, volně nakládat nejen s hardwarem, ale také se softwarem, s čímž očividně lidé z Oculus VR nemají problém.

Těžko ovšem soudit, zda bylo toto rozhodnutí v týmu kolem Palmera Luckeyho přijato s klidem, anebo jestli ještě teď neskřípou v kancelářích Oculus VR zuby. Je totiž skutečně možné, že první generace našla svého vítěze ještě před tím, než na trh dorazí zbývající zařízení a Oculus Rift bude muset počkat na svoji příležitost až s další revizí…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama